• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Com personalitzar els teus CD’s i DVD’s

I N G R E D I E N T S :

  • Imatges de fons per a les carpetes que volgueu personalitzar.
  • Icones que volgueu personalitzar.
  • MacOsX.
  • Un CD o DVD verge.
  • Utilitat de disc (Aplicacions/Utilitats/Utilitats de disc)

Primer de tot s’ha d’anar a utilitats de disc i a l’apartat Arxiu/nova/imatge de disc buida generar una imatge de disc que coincideixi amb la capacitat del CD o DVD que vuilguis bravar (o que sigui menor).

Una vegada creada apareixerà a l’escriptori. La seleccioneu i li demaneu informació i feu el mateix amb la icona que volgueu enganxar-hi i feu un copiar i enganxar de la imatge de la icona triada. Ara la imatge de disc de l’escriptori serà la icona que hagueu enganxat.

Ara obriu la imatge de disc i hi copieu el fons de finestra que hi volgueu. Un cop copiada la imatge dins de la imatge de disc aneu a la barra superior del sistema mostrar opcions de visualització i a l’apartat fons trieu la opció imatge i aneu a cercar la imatge que heu copiat dins de la imatge de disc. Ara aquesta imatge la veureu al fons de la finestra. Ajusteu la finestra a la imatge i si voleu feu que desaparegui la barra superior i la de l’esquerra fent clic al boto de dalt de la finestra a mà dreta. Tal com ho deixeu abans de gravar ho visualitzareu a l’obrir el CD o DVD un cop feta la gravació.

Ara hi ha la opció de fer invisible la imatge de fons de la finestra amb, per exemple, el programa XRay, d’aquesta manera es veura tot més polit.

Un cop acabat això, ja podeu copiar a la imatge de disc els arxius que volgueu que contingui el vostre CD o DVD.

Els copieu amb les icones que volgueu que tinguin les diferents carpetes i a opcions de visualització trieu com voleu que es visualitzin el diferents nivells de directoris. A cada carpeta hi pots posar una característica diferent de visualització. Les col·loques físicament amb la posició desitjada i una vegada ho tens tot al teu gust ho graves des de l’opció de gravació que hi ha a utilitats de disc.

I ja està. La setmana que ve us adjuntaré un podcast de tot aquest rotllo.

(Ja és la setmana que ve i ha sortit un imprevist.
El sistema que us explico només funciona entre macs.
Dit d’una altra manera, el format d’aquest CD
no és compatible amb Windows).

Us adjunto el película de pantalla del que us explico més amunt. Aquesta és la manera de fer-ho però només serveix entre Macs. Si poseu el CD a la disquetera d’un PC no el reconeixerà.

Tot seguit us adjunto el mètode perquè el CD sigui compatible amb Windows.

A la gravació no queda gaire clar com vaig fer la plantilla. Aquesta és per veure el tamany de la finestra que genera el programa Toast i on situa els diferents ítems (arxius i carpetes) dins d’aquesta. D’aquesta manera sabrem de l’espai de que disposem per afegir-hi l’apartat gràfic que no volem que quedi tapat per aquests ítems. Per fer això primer vaig gravar un CD pelat per veure on col·locava els ítems el Toast (els col·loca en files de tres i tantes columnes com ítems múltiples de 3 hi ha i per ordre alfabètic. Li vaig fer una foto de pantalla (cmd+majúscules+3) i aquesta imatge em va servir per fer la plantilla.