• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:5

Vols avandonar del tot l’interfície Aqua

Ara deu fer ja uns vuit anys, malgrat no anar ni amb rodetes, sortia MacOsX. Vaig quedar fascinat, no del S.O. sinó de la seva interfície gràfica, completament diferent a la del MacOs9 i d’allò més atractiu, fent joc amb les noves màquines d’Apple de la època, les quals van deixar el típic color gris de les CPU’s per vestir-se de colors i amb temptadores transparències. Ara això ja és història i els de Cupertino seguint la mateixa filosofia de la època han migrat del plàstic transparent cap al metall de mica en mica, tant les seves interfícies com les seves màquines (Green Peace en deu tenir un xic de culpa). De fet actualment l’única màquina completament de plàstic és el MacBook i aquests sembla ser, segons els rumors, es convertiran també el dia 14 en metal·lics. Així hauran tancat un període de 10 anys per passar de l’edat del plàstic a l’edat del metall. Cap a on anirem? cap al vidre?

Bé, anat al tema, les poques restes de la interfície d’Aqua, majoritàriament de color blau, que es conserven actualment, la veritat és que no lliguen gaire amb el nou aspecte metàl·lic de la interfície. Si no estàs de rumansos i vols avandonar per sempre Aqua pots fer servir iLeopard. Aquest programa passa tot el que queda d’Aqua a metall. Aquesta última versió és configurable i pots fer els canvis que tu vulguis de manera personalitzada. Jo l’únic que he deixar original són els tres botonets tricolors de la barra superior de la finestra.

No tags