• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Instal·lant wifi en un Mac mini

Ara deu fer gairebé un any el meu amic Albert, el de la botiga d’informàtica de davant de l’estudi, em va fer un regalet: un kit per instal·lar wifi i Bluetooth en un Mac. Em va comentar que l’havia comprat però que no li va servir pel que ell volia. Vaig agrair-li l’obsequi i el vaig guardar en un calaix, doncs aleshores no li vaig trobar cap utilitat.


Quan aquest estiu vaig muntar el Mac mini multimèdia no vaig pensar en treure-li profit al regalet de l’Albert i per afegir la connexió wifi al petitó li vaig adjuntar una estació wifi d’aquelles que es connecten a una xarxa sense fils ja operativa (suposo que tenen nom però el desconec) i d’aquesta manera vaig sortir del pas. Però, l’estació wifi tenia data de caducitat, feia ja un parell d’anys que la tenia i un bon dia va començar a fallar com una escopeta de fira. Mentrestant vaig tornat a ser conscient del regalet de l’Albert quan em vaig topar amb ell a l’obrir el calaix on estava i donats els problemes que us acabo d’explicar amb el wifi del mac mini, se’m va encendre la bombeta i vaig trobar-li utilitat a l’instant. Els meus dubtes eren si funcionaria amb un Mac mini G4 com el que tinc. No hi va haver manera de trobar documentació sobre l’instal·lació d’aquest kit, de l’únic del que em vaig assabentar és que era wifi i bluetooth (jo em pensava que era només wifi) i que el meu model de Mac mini possiblement el suportaria.
Vaig esperar tenir un dia amb humor i ganes de fer tot el procés a cegues, vaja un dia aventurer. El vaig obrir sense problemes ja que n’he obert uns quants i ja sabia els topans que m’aniria trobant. Quan vaig tenir visible tota la placa base vaig descobrir que tal com era de suposar, hi havia una connexió que encaixava amb el meu kit. Vaig encaixar-lo a la ranura i el vaig fixar a la placa base amb uns cargolets i vaig tornar a muntar l’aparell. El vaig engegar… i res. No va sortir ni la poma, mort com si hi manqués la memòria ram. El vagi tornar a obrir per assegurar que l’havia posat bé  i ho vaig trobar tot correcte. Aquest cop, sense  muntar del tot l’ordinador, el vaig tornar a connectar i… res de res, seguia igual. No ho entenia, m’havia carregat alguna cosa al desmuntat sense adonar-me’n? Vaig tornar a desmuntar-lo i li vaig treure el kit i… al tornar-ho a prova l’ordinador es va engegar amb normalitat… El regalet de l’Albert era un bluf? Després em vaig fixar de que sobre la placa base hi havia un afegit similar al que jo volia muntar, seguint les seves connexions vaig saber que era el mòdem. Em vaig preguntar: per què vull mòdem en el meu Mac mini?, al no trobar resposta li vaig treure. Vaig tornar a muntar el kit de la discòrdia, vaig provar un altre cop la seva engegada… i voilà el petitó es va posar en marxa amb normalitat. Quan va estar engegat del tot a la pantalla van aparèixer les icones del bluethooth i el wifi a la barra superior. Tot funcionava a les mil meravelles.

No vull fer proves per argumentar les meves sospites, però sembla ser que les dues targes, wifi-bluotooth i mòdem, eren incompatibles o potser la hipòtesi més probable és que la placa base només en suporta una de les dues per funcionar. La qüestió és que si et trobes  en la meva situació i vols instal·lar aquest kit, pensa que has de retirar primer el mòdem perquè funcioni tot el muntatge.