• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Munta’t un servidor a casa (II). DNS Helper

2

Segueixo l’article que vaig encetar la setmana  passada referent a muntar un servidor a casa.

Us recordo que heu de tenir un domini, una IP fixe i els programes DNS Helper i MailServer.  La IP fixe us la donarà la companyia en la que tingueu contractada la línia ADSL. També heu d’haver activat els DNS amb la vostra IP fixe (IP pública que heu contractat). Els DNS els heu de fer creant dos subdominis a partir del vostre nom de domini a l’empresa que hagueu contractat el domini.

Per fer-ho bé haurieu de compartir amb algun company que estigui com vosaltres les IP’s. Tu li cedeixes la teva com a DNS secundari seu i ell et cedeix la seva com al teu secundari. Si no ho pots fer així fas trampa i hi poses el mateix dns al primari i al secundari. Per exemple el primari seria www.domini.cat i el secundari correu.domini.cat. Comencem.

Després d’haver baixat el DNS Serve, has d’obrir sessió com a root per poder-lo activar. L’obre’s i et trobes aquesta pantalla (pestanya Domain)

A la primera casella, Domain name, hi poseu el nom del vostre domini. Segona casella el nom del subdomini que té la IP fixe de la vostra línia (la IP pública, la que heu contractat) que és el que us fa de servidor. Tercera casella, la IP pública. La quarta el teu correu electrònic amb un punt en comptes de l’arroba. Cinquena casella la IP interna del vostre router. Ja tenim configurat el domini. Ara anirem a la següent pestanya Host.

Aquí hi posem el nom del servidor (2 casella de l’apartat anterior) espai i la IP pública. Passem a MX (deixem sense omplir Aliases).

Aquí és on es configura el servidor de correu. Hi tornareu a posar el nom del servidor, un espai i el número 10

Aquí marqueu les tres caselles de dalt de tot i abans de fer “Star”, guardeu els paràmetres que heu escrit clicant “Write Files”. Quan un diu que els ha guardat ja podeu clicar “Star” (a la il·lustració hi posa Stop perquè jo ja el tenia en funcionament) i el servidor estarà actiu.

Per comprovar que realment funciona i no hi ha cap pega heu d’anar a l’adreça http://www.checkdns.net on posant el vostre nom de domini us dirà si esteu a la xarxa, de quina manera hi esteu i si funciona el vostre servidor de correu.

No tags