• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:1

Rumorologia. El cercle es tancarà el 2010?

Ara que s’acosta la WWDC 2008 i comencen a sentir-se rumors de tot tipus, em vull apuntar a la rumorologia amb la meva teoria del tancament del cercle.

Primerament he de dir que estava bastant convençut de que Apple tindria apunt la seva suite iWork per ser executada per un iPhone quan va presentar el SDK. No va ser així. Possiblement el processador de l’iPhone no la pot suportar? No ho sé. Ara salta el rumor d’una PDA. Aquesta potser sí que podrà executar aquestes aplicacions esmentades i seria una evolució del iPhone. El rumor m’agrada perquè tornem sobre la pista de les meves cavòries de l’estratègia d’Apple.

Per un cantó tenim l’iPod, l’iPodTouch, l’iPhone, la PDA (?). Per l’altre la gamma de portàtils amb una intenció clara cap a la portabilitat, l’enxiquiment, la connexió innalàmbrica, la miniaturització: el MacBook Air. Aquest és un salt diferenciat i arriscat dins la política dels portàtils. Des que Apple va quedar encallat per culpa dels procesadors PPC, és la màquina més diferent i més trencadora d’Apple dins de la seva secció d’ordinadors personals (malgrat que a mi no em fa el pes), elimina cables i també la unitat òptica i també és un repte envers la miniaturització dels components de la seva CPU. L’ordinador més prim del món és tal com el ven Apple de cara a la galeria, però internament l’empresa es posa a prova tecnològicament parlant per aconseguir un ordinador potent dins d’una closca molt petita, pretén posar un MacPro dins de la carcassa d’un iPhone. (Ara m’he passat.)

Quan la resta de mortals comencen a treure portatils més petits i lleugers, tot seguint la tendència clàssica del portàtil que coneixem, Apple és clar (jo ho veig clar) una vegada més innovarà de manera SÒLIDA envers una llibreta electrònica que tindrà la potencia d’un portàtil convencional, la portabilitat d’una PDA i la connexió a la xarxa del nou iphone, via wi-fi i 3G. Aquesta llibreta que tancarà el cercle entre l’iphone o la ara rumorejada PDA i el MacBook Air. Podrà executar qualsevol aplicació com iWord, Creative Suite i si convé editar video. Juvilarà el teclat físic i el ratolí serà canviat pel dit de l’usuari (és la intercomunicació més natural per l’home), i la unitat òptica desapareixerà (de fet ja ho ha fet). Pensem que ens agradi o no, anem cap a executar aplicacions on-line, sembla que serà la tendència de futur, això vol dir que la xarxa cada vegada serà més ràpida i fiable podent engolir gran volum d’informació.

I dic de manera SÒLIDA perquè Apple no s’hi llençarà del no rés, sinó que ho farà d’un cantó arropada del iphone/PDA i de l’altre de l’Air.

Aquest mateix canvi se’m fa difícil portar-lo cap els equips estàtics. Com a molt la tècnica tàctil la poden portar al teclat, però no trobo pràctic treballar de manera estàtica amb pantalla tàctil per una qüestió merament ergonòmica. No sé quina en tenen pensada.

Ho sento, sé que haig de deixar de fumar…