• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Com crear l’usuari root

L’usuari root és un usuari del sistema que té privilegis totals sobre aquest i sobre els demés usuaris. Normalment és l’usuari que fa servir l’administrador del sistema per remenar i per activar serveis en el sistema operatiu. Per poder-lo activar (Sistema 10.5) s’ha d’anar a utilitats dins de la carpeta aplicacions i entrar a l’aplicació utilitat de directoris, desbloquejar el candau introduint-hi la contrasenya d’administrador i anar al menú desplegable edició allà on posa activar usuari root. Hauràs de posar una paraula clau per ell i ja està. Per poder-lo visualitzar si tens un inici de sessió desbloquejat (desbloquejat vol dir que l’ordinador arranca directament amb l’usuari per defecte sense demanar-te amb quin usuari vols interactuar en la sessió que estàs obrint), hauràs d’anar a panells de control, Comptes, desbloquejar el candau i clicar sobre Opcions inici de sessió i activar el canvi d’usuari ràpid. Una vegada fet això veuràs que al cantó superior dret de la pantalla surt el nom d’usuari de la sessió. Si fas un clic damunt del nom apareixeran els altres usuaris si hi són i la opció finestra d’inici de sessió i preferències del compte. Fent clic a finestra inici de sessió et sortirà una icona com la de dalt del l’article, juntament amb la desl altres usuaris. La clicas i poses en el camp d’usuari root i al camp de la paraula clau la contrasenya que has posat al crear l’usuari root i ja està ja ets dins de sistema com a root. No recomanen que root sigui un usuari com els demés, ja que al tenir privilegis totals, si toques alguna cosa que no es pot tocar et pots carregar tot el sistema.

No tags