• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Servidor de correu

MailServe és un servidor de correu, el qual pots fer servir per enviar correu des del teu ordinador sense de dependre d’un servidor de correu aliè (servidor smtp). És de pagament i de la empresa cutedgesystems. És molt senzill de configurar i té l’avantatge de que pots tenir els comptes de correu que vulguis amb capacitat ilimitada del teu domini, si tens servidor, i si no en tens doncs el que he dit més amunt, pots enviar correu de manera autònoma sense tenir smtp.

La seva configuració és molt senzilla. Si només és per enviar correu, només cal engegar-lo i ja està, posant el nom d’usuari de la màquina, la paraula clau i el número de sèrie.

Si el vols fer servir com a servidor de correu, pots anar a la seva pàgina per configurar-lo, també és molt fàcil, només necessites el nom del domini i la IP de la xarxa interna de la màquina, activar els comptes POP3 i IMAP i ja està.

Per generar els diferents comptes de correu has de donar d’alta al sistema usuaris els qui el seu nom curt sigui el nom del nou correu que vols crear.

Un cop creats aquests vas a Mail i crees les noves bústies amb les dades dels comptes que has creat. Per exemple si has creat un usuari que és diu Antoni Gaudí i té com a nom curt d’usuari gaudi el correu serà:

gaudi@elteudomini.ext+el nom d’usuari gaudí, la paraula clau la que hagis posat al donar d’alta a l’usuari, a pop3 el servidor de correu que hagis creat al server i com a smtp senzillament localhost.

Si algú s’atreveix i no s’aclara que m’ho digui i em posaré en contacte amb ell per explicar-li de manera personalitzada.

Etiquetes: , ,