• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Com instal·lar Leopard a un Cube

[flash
]

Primer de tot dir que sóc un enamorat del cube, en tinc tres, un d’ells amb una placa base a 1 GHz. Per mi és la millor CPU que ha fet Apple, pel seu tamany, per la seva estètica i per la seva insonoritat.

Al salt de pàgina us en presento un dels meus (per cert, és el de l’actualització).

Per poder instal·lar Leopard en un G4 de menys de 800 MHz, tenim una aplicació, LeopardAssist, que serveix per enganyar al CD d’instal·lació de Leopard. Aquesta aplicació escriu a la PRAM que el processador de l’ordinador té 867 MHz. i d’aquesta manera la instal·lació es pot realitzar. Heu de tenir en compte si ho feu (aquí he tingut jo el mal de cap), que l’ordinador ha de tenir instal·lada l’última actualització del firmware, que en el cas del meu Cube/450 és la 4.1.9, perquè la cosa rutlli.

Si no la teniu instal·lada és laboriós perquè heu d’iniciar la màquina des d’un disc dur que tingui el sistema 9.1, ja que el programa ha de gravar informació al disc del sistema per modificar la PRAM (no valen els CD’s o DVD’s).

El rendiment del cube amb Leopard, pel que fa al finder, és alegre. Quan hi tingui instal·lats programes d’una certa envergadura ja veurem que passa. He de dir que el cube va a tope de RAM (1.5 Gb.). Si tinc algun problema ja us explicaré.

Etiquetes: ,