• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Ja és a la venda QuarkXPress 8.0

S’ha adelantat, com a mínim un dia (estava previst que sortís durant l’agost). El provo i aquest vespre us escric les meves impressions.

Bé, en plena època de vacances és difícil trobar forats per fer el manteniment del bloc. Avui (dilluns) sí que us faré cinc cèntims de la nova versió de Quark. El que més sobte és el seu nou canvi d’imatge ja anunciat. Pel que fa a la presentació de la aplicació i icones, ha millorat una mica en respecte al seu antecessor, té una concepció un xic futurista però particularment encara no m’acaba d’agradar. Tendint al gris fosc com a Aperture, la interfície gràfica agafa una mica més de protagonisme. La barra d’eines principal s’ha reduït posant el seu contingut en submenús a la mateixa barra i les icones d’aquesta són més grosses. Les eines de dibuix s’han ampliat i fan més intuïtiu la creació de curves bleizer. Tot i així seria bo que hi hagés alguna paleta dedicada a l’apartat de dibuix per fer més àgil la seva utilització com a programa preferent de dibuix i poder deixar d’utilitzar un FreeHand cada vegada més desfasat. Com a novetat important hi ha la possibilitat de traçar el text de manera general, fet que agrairan les empreses depreimpressió i usuaris d’aquestes. També, tal com es deia, ve integrat el paquet interactiu Quark Interactive Designer que fa més interessant aquesta versió (equivalent a Flash).

En general l’aplicació funciona més alegre i àgil que l’anterior i una altra cosa que sembla ser que s’ha arreglat és el reconeixement de caràcters de teclats que no siguin l’americà. Ara el programa no duplica arxius o carpetes que continguin accents o altres caràcters especials i també troba imatges que en continguin. Aquest fet era un pal ja que havies de renunciar als accents i grafismes propis del català a l’hora d’anomenar arxius i carpetes. L’altra apartat, el que fa referència a la creació de pàgines html (equivalent a Dreamweaver), sembla que no hi hagi novetats. Resumint, a l’aplicació no hi ha excessives diferències externes en relació a la versió 7 i el fet d’adjuntar-hi el Interactive Designer fa que un projecte de disseny gràfic és pugui migrar a la web o a la interactivitat mantenint tota la seva essència.