• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:1

MacDrive


Si tens un Pc en una partició de disc o en una partició de BootCamp i aquesta està formatejada en format FAT pots accedir a la partició de PC sense cap mena de problema ni programa ja que MacOsX pot llegir i escriure discs formatejats amb el sistema FAT. El problema que té aquest sistema és que només admet discs o particions de disc menors de 31 Gb. Si vols més capacitat has de formatejar el disc o partició en NTFS la qual cosa no és compatible amb MacOsX, pots veure la partició però no hi pots escriure. Una manera de poder veure, escriure i intercanviar arxius és fer-ho des del PC amb un programa de es diu MacDrive. Aquest programa s’ha d’instal·lar al PC i fa que aquest reconegui el disc de MacOsX i s’hi puguin guardar arxius. D’aquesta manera pots fer servir el disc del Mac de magatzem del PC o per passar-hi arxius. També fa que el PC reconegui CD’s formatejats només per Mac i que sense aquest  programa és com si no hi hagués cap mena de disc muntat. L’únic inconvenient és que és de pagament.
També hi ha MacFuse per instal·lar des del cantó del Mac que fa la mateixa utilitat. Aquest és gratuït, ve de Linux però, com acostuma a passar, és més complicat d’instal·lar. Ja us en parlaré més endavant. I també PNTFSMac de Paragon, s’instal·la amb un clic, però és de pagament.

Etiquetes: