• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:1

Quan hom només és un convidat a casa seva

Aquest missatge ja és un tòpic a la meva vida i no només a l’ordinador de casa (PPC) o al portàtil (intel), sinó a la majoria dels de la feina des que ha sortit el Lleopard.

Em trobo amb els següents problemes:

  • Malgrat donar al panell de control compartir arxius privilegis a tothom, de manera misteriosa “Everyone” deixa de tenir privilegis i  ho haig d’anar arreglant cada cop que es canvia.
  • Si passo la utilitat de discs reparar permisos em tarda hores reparant-los i si un cop reparats hi torno per comprovar que ha estat correcta la reparació torna a tirar-se hores per fer-ho i “TimeMachine” té una feinada de nassos, a la vegada que em quedo sense espai per les còpies de seguretat. Mirant per internet he trobat comandaments per introduir al Terminal per arreglar el tema però a la curta o a la llarga torna a passar el mateix, he formatejat i reformatejat el disc sense èxit. Ara sóc dels que pensen que no cal reparar permisos (obligat) i vaig trempejant el tema com puc.
  • De la mateixa manera, a vegades, a documents i carpetes, malgrat tenir activat el permís per l’usuari i administrador, el Lleopard m’ignora i em diu que sóc tothom. Només em deixa operar si entro com a root o si dono permisos a “Everyone”  i jo sóc l’administrador ho juro i no em dic Everyone em dic Joan.

Reso perquè el nou Lleopard de les Neus em reconegui a la primera com administrador i no em faci perdre el temps de mala manera.

Us passa això a vosaltres, o és algun software que tinc carregat als meus ordinadors que destirota els permisos? A la xarxa hi ha queixes per l’estil però no són crítiques generalitzades.

Ah!, per cert, no, encara no el tinc el Chrome, la il·lustració és un muntatge (no me n’he pogut estar).

No tags