• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Referent a la Presentació d’avui

Potser el que més expectativa em desperta de la presentació d’aquesta tarda, no és la nova gamma d’ipods, el nou iPod Nano, o la nova versió d’iTunes 8.0, ni l’actualització del iPhone a 2.1, ni tampoc si sortirà el 10.5.5 coincidint amb les actualitzacions de després de la KeyNote. El que em desperta més expectació és l’aparença de l’Esteve Jobs per poder jutjar i avaluar les informacions, a vegades contradictòries, que hi ha entre keynote i keynote. Si més no, és quan tot el món el pot veure en directe, ja que suposo que no és pas invisible en el dia a dia. Malgrat que la vida privada d’en Jobs només li pertany a ell, i per tant la seva salud hi està inclosa, és humà el voler fer-te la pel·lícula per tenir un criteri propi davant d’aquests rumors. I és que malgrat tot l’Esteve Jobs no és un personatge qualsevol…

…encara que ahir va saltar la notícia (el dia abans de la keynote), on s’anunciava  el nom del creador (pare) de l’iPod o del concepte pel qual coneixem avui dia l’iPod, el Britànic  Kane Kramer a l’any 1979, fa 30 anys. Aleshores jo encara funcionava en analògic per escoltar la música (discs de vinil) i no sé quina entitat financera em va “regalar” un commodore per jugar a escacs i fer petits programes informàtics. Estava esperant que a Bellaterra tornessin a recuperar la carrera d’informàtica per apuntar-m’hi (mentre tant estudiava econòmiques, per allò de la convalidació d’assignatures), i a l’any següent quan hi vaig entrar fèiem pràctiques amb fitxes perforades…, segueixo (llegeixo a www.dailymail.co.uk), diu l’article que l’aparell podia emmagatzemar 3,5 minuts de musica. Segueix dient:

El dibuix del seu disseny era de la mida d’una tarja de crèdit amb una pantalla central i un botó de menús per navegar a través d’una selecció de llistes de cançons – molt similar a l’iPod.

Jo no sé que pensar… si la mitjana de durada d’una cançó és de 3 minuts i mig, perquè hi havia de posar una pantalla per veure llistes de cançons si només n’hi cabia una de sola… Si al Jobs, hipotètic inventor d’aquesta història al 2002 li volen fer un monument i el veuen com un visionari, que li han de fer al senyor Kane Kramer que va tenir la idea 25 anys abans?

Bé, el que deia, millor poder jutjar les coses per un mateix abans de creure’s el que pugui comentar la premsa sensacionalista… malgrat tot diu l’article que Apple ha reconegut la paternitat del britànic.

No tags