• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

QuickLook

El que són les coses. Fa més d’un any que estic convivint amb QuickLook i just fa una setmana vaig descobrir, de manera casual, una característica que no sabia.

Començo pel començament. QuickLook és un programa per visualizar arxius sense haver d’obrir-los amb el seu programa original. Funciona pràcticament amb tot tipus d’arxius i s’hi poden afegir extensions per fer la llista més extensa. Aquestes extensions s’han de dipositar a la carpeta de l’aplicació que és a  (llibreria/QuickLook” i perquè siguin operatives has de reinicialitzar el finder (poma/forçar sortida/Finder). Per obrir i executar QuickLook sobre un document l’has de tenir seleccionat. Hi ha dues maneres de fer-ho: per la icona de l’aplicació que és un ull que hi ha a la barra d’eines superior de cada finestra o apretant la barra espaiadora. Una de les utilitats més interessants és poder visualitzar les fotografies d’una carpeta a pantalla completa. Per fer aquesta tasca (i parlo en passat) m’ajudava amb CoverFlow. Visualitzava la carpeta de fotografies amb la opció CoverFlow, quan arribava a una foto que m’interessava veure amb més deteniment apretaba espai i aquesta s’ampliava, sortien uns comandaments per ampliar-la a tota pantalla o per copiar-la a iPhoto. També apretant la tecla “alt” sortia una lupa per ampliar i apretant “alt+cmd” la lupa per reduir. Com que tinc dos monitors m’anava molt bé ja que en un hi tenia la imatge a tota pantalla i a l’altre CoverFlow del qual anava apretant les fletxes dreta i esquerra i les imatges m’anaven passant a pantalla completa. I així vivia feliç com un tornavís…

Fins que la setmana passada per accident vaig seleccionar vàries fotos, vaig entrar a CoverFlow i vaig prémer la barra espaiadora, i sorpresa, les eines que em van sortir a la part inferior de la pantalla eren diferents. A part d’engrandir i migrar la foto a iPhoto em sortia el triangulet de reproducció (passi de diapositives) i una retícula d’icones. En efecte a l’apretar la retícula, totes les fotos que tenia seleccionades es van posar com icones a tota la pantalla. Al fer clic sobre una d’elles aquesta s’ampliava i si clicava el triangulet, efectivament es veia el passi de diapositives (imatges) seleccionades. Uau! sabeu algun altre secret semblant?

M’encanten els Macs perquè són un niu de sorpreses, la majoria de vegades, agradables.

(P.D.: espero no ser l’últim macaire de l’univers d’adonar-se’n d’això… Només essent el penúltim ja val la pena publicar-ho).

Etiquetes: ,