• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:2

Dia 14 d’octubre

El que passarà el dia 14 d’octubre està bastant clar, ja que a part dels rumors a la blogosfera, Apple posa en marxa una campanya de renting per les seves màquines per desfer-se dels stocks de cara a la propera cita del dia 14, on de ben segur anunciarà la nova gamma de portàtils i possiblement de Macs Pro. El bombo i plateret serà perquè la nova gamma tindrà un canvi de look (ja era hora), doncs des del PowerBook G4 Titanium* tots els portàtils Pro han tingut molt poques variacions i del Mac Pro podem dir exactament el mateix.

Comenten blocs diversos la emprenyamenta que portava en Jobs pel filtratge de la imatge del iPod Nano original. Doncs sembla ser que haurà de seguir emprenyat ja que segons diuen s’ha tornat a filtrar per equivocació una imatge del que serà el nou MacBook Pro… Personalment crec que la imatge en qüestió no és la verdadera, ja que per lògica els nous Pro no han de ser tant quadrats com els seus antecessors i s’assemblaran més al Air, serà un canvi semblant al de l’iPhone edge (quadrat) al 3G (no tant quadrat).

Dels Macs Pro no s’en sent a dir res, però la moguda del dia 14 no es pot limitar a la presentació d’un sol article i no cola anunciar des de l’estrada una actualització de Macs Pro a nivell de components interns (encara que sigui el més important), hi ha d’haver alguna cosa més. Potser hi haurà la primera aproximació oficial i amb imatges del proper Lleopard de les Neus.

Com tots sabeu, jo (i molta més gent, cada vegada més) passem dels portàtils tradicionals. Aquests són massa feixucs de portar (últimament el duc a la motxilla) i amb la fixació de la tauleta Mac tot el demés em sembla d’allò més banal, tant els portàtils d’Apple com els ultraportàtils d’altres marques, que s’han posat de moda, els quals evolucionen un concepte ja caduc de l’ordinador portable (degut a això Apple tornarà a triomfar amb la seva tauleta Mac).

El que tinc cada vegada més clar i miro de no posar-me nerviós, és que abans de que surti el meu Mac Tablet ha de sortir el Lleopard de les Neus ja que un és fruit de l’altre i aquest felí no arribarà fins l’any que ve.

Seguirem esperant…

(Sé que m’hauré de menjar aquests comentaris amb patates.)

* Ara que surt el tema he de dir que a mi personalment el PoweBook G3 m’agrada més que no pas els actuals. El G3 tenia (té) una textura més de batalla, més ruda, més tot terreny com crec que ha de ser un portàtil, que va d’aquí cap allà rebent cops a tort i a dret, que no importa damunt on el deixes. Per mi no ha de ser una màquina delicada, fina i estèticament fràgil com són els actuals. Dit d’una altra manera i parlant amb símils, des del punt de vista de rol, vull un portàtil masculí i Apple me n’ofereix un de femení, el MacBook Pro.