• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

La festa dels hispañs

Com cada any a Madrid, els tancs i l’exercit ha sortit al carrer per demostrar qui té la força, mentre els pobles submisos i oprimits van demanan de manera pacífica la autodeterminació i el dret a decidir mitjançant el diàleg. Mentre tant a l’altra costat van aplicant la política del terror i la por; és el terrorisme constitucional, pels qui alcen massa la veu o diuen el que pensen. Més enllà, a Euskal Herria, on la gent té el que s’ha de tenir, els detenen aplicant la llei antiterrorista constitucional, els apallissen i els deixen anar, per escarment de patriotes. És bo llegir Gara, un dels pocs diaris que queden sense tancar per estar al corrent del que passa al país veï. Perquè com haureu comprovat Euskal Herria no existeix als telenotícies sinó es per parlar de terrorisme o d’actes relacionats amb España, l’Estat i els seu enaltiment.