• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:5

Asus s’adelanta a Apple?

Aquest és un prototip semblant al que jo m’imagino de la tauleta Mac. El Eee Monitor és una còpia d’un iMac dels blancs amb multitouch. La demo de després del salt de pàgina és bastant desastrosa però és el que a mí m’agradaria que tregués Apple (n’estic convençut), però d’una mida més reduïda i d’una filosofia diferent, no com a màquina de sobretaula sinó com a tauleta gràfica. Asus la veritat és que s’està espavilant molt i està treïent al mercat productes innovadors i pràctics com els Eee PC 903, 904 i 905, cosa que el públic ha valorat pel seu tamany i la seva portabilitat. L’aparell del vídeo és un prototip i no té data de sortida. Ja cal que Apple s’espavili si vol que la seva màquina sigui quelcom del tot nou i innovador.

(després d’haver fumat una mica… anem a fer ciència-ficció)

De fet pel que fa al multitouch, després de pensar-hi i reflexionar una mica i veient com ho està enfocant Apple amb la presentació dels nous portàtils, que segur que té una visió molt més clara de cap a on s’ha d’anar el tema que no pas jo, hem de diferenciar el multitouch en dos tipus: el multitouch aplicat sobre la pantalla, que el portaran els ordinadors de butxaca i els tablets; i el multitouch dels ordinadors de sobretaula o ordinadors de treball que per qüestions purament ergonòmiques no podran ser amb pantalla tàctil i aquí desapareixerà el ratolí per ser substituït per un trackpad que passarà a fer les funcions d’aquest al mateix indret on ara tenim el rosegador o com a molt tindrem una tauleta que compaginarà teclat virtual i trackpad. No em veig treballant de manera natural sobre la mateixa pantalla amb el ditet si no vull acabar més malament del que estic amb les cervicals, ni tampoc tenir la pantalla a la falda, ni treballar dret… no és pràctic.

Etiquetes: , ,