• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Els elements estrella del dia 14. L’abans i el després.

El dia 14, a part dels portàtils nous que van ser l’excusa per fer la keynote, van entrar dos elements  nous a escena, que són els que mostro a la fotografia. Tothom sap que quan hi han nous models d’ordinadors, els seus elements milloren i el seu preu és manté (això ja és una llei universal), millors targes gràfiques, processadors més ràpids, més memòria… El que va fer especial la keynote o el que és noticiable d’una presentació d’aquestes característiques és quan surten elements que marquen un abans i un després.

Un és el trackpad multitouch i sense botó i l’altre són aquests perfils metàl·lics polits i sense cap afegit, tot d’una peça, un acabat perfecte. No n’he vist cap en viu però aquesta imatge de bloc tan ben acabat i sense afegits ha de ser impressionant. N’hi diuen “unibody”. L’Air, que tampoc l’he vist en viu, també sembla que porti “unibody” el que no entenc és perquè no se’n va fer pràcticament ressó. Potser perquè és un producte “prohibitiu” i ara que ha sortit el MacBook més de cara a la massa ho anuncien a bombo i plateret, o perquè els perfils de l’Air, al ser tan fins, no s’aprecia l’efecte bloc. (Algú que en tingui algun o n’hagi vist un i s’hi hagi fixat, l’Air és “unibody”, “unibody”, no?).

L’altre és el trackpad multitouch de vidre, que ja és una evolució del trackpad del Air i Mac Book Pro. Té un panell de control per ell solet i digue’m que aquest ja ha fet la comunió (la propera evolució serà la important, la majoria d’edat). Apple li fa aquesta propaganda:

FES CLIC ON VULGUIS
El primer que veuràs -o que trobaràs a faltar- és que no hi ha botó. Ara, tot el trackpad fa de botó, d’aquesta manera pots fer clic a qualsevol lloc. Sense un botó que ocupi espai, les teves mans guanyen un 39% d’espai per moure’s de manera agradable per la seva àmplia i suau superfície. Fes servir els dos dits per desplaçar-te en vertical, pessiga per apropar i allunyar, gira una imatge amb la punta dels dits, llisca tres dits per veure les fotos de la teva Fototeca i llisca quatre dits per veure l’escriptori, obrir totes les finestres o canviar d’aplicació. .. No obstant això, si véns del món del botó dret, sempre pots configurar una àrea de botó dret en el trackpad per accedir als menús contextuals. Quan portis un temps fent servir la tecnologia multi-tàctil, et preguntaràs com has pogut viure tot aquest temps sense ella.

L’abans eren peces ensamblades, el després és un bloc. L’abans era el ratolí, el després és el multitouch.

No tags