• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Canvio pinya per poma


Fa dies que volia dedicar el temps que fos necessari per canviar la pinya del jailbreak per la poma original del meu iPhone. A primer cop d’ull, després de llegir algun fòrum, semblava que hagués de tornar a carregar tot el firmware 2.1 amb tot l’enrenou que això suposa.

Al final he trobat la solució aquí. Com que cada iPhone és un món en funció de la versió de software que té carregat, amb quin programa has fet el jailbreak o si el manipules amb Mac o en PC, deixo a criteri i responsabilitat de l’usuari el risc de cagar-la. La diferència entre l’exemple que he trobat (PC, iPhone 2.1 i QuickPwn 2.1) i el meu (Mac, iPhone 2.1 i PwnageTool 2.1), ha fet que reflexionés un moment abans de fer-ho, però com que la pinya no m’hi agrada he tirat pel dret. Dies enrera em vaig plantejar si la gent que l’ha desbloquejat voldria conservar la pinya com a medalla per la fita aconseguida, però després d’il·lustrar-me en el tema he vist que amb el PwnageTool 2.1, en la manera personalitzada o experta, hi ha la opció de triar la imatge d’inici i la de restauració o recuperació i amb l’altre programa ja veureu que també.

Primer de tot heu de triar o fer-vos la imatge que volgueu que surti al engegar el vostre mòbil. Com a característiques ha de tenir una mida de 320×480 pixels com a màxim, en RGB o escala de grisos, ocupar menys de 100 kb i tenir un format PNG, també admeten canal alfa. Si és menor la imatge queda centrada a la pantalla. He de dir que si la imatge no té aquestes característiques el programa dóna error*. Ja tenim la imatge triada? doncs ara anem a carregar-la. Primer de tot s’ha de tenir el programa QuickPwn 2.1, jo l’he aconseguit a través d’aquest Torrent. Un cop tinguem l’aplicació a l’escriptori hem de demanar-li que ens ensenyi el contingut del paquet/Contents/Resources/logo.png i canviar aquesta imatge per la vostra, posant-li el mateix nom. També podeu canviar la imatge recovery.png. Un cop hagueu fet aquest canvis ja podeu obrir l’aplicació. Estic parlant per la gent que ja té instal·lada la versió 2.1. Si no és el teu cas, soposo que també funciona amb la 2.0 i els QuickPwn per aquesta versió.

Un cop oberta us demanarà la versió 2.1 de l’iPhone i un cop l’hagi trobada us demanarà per actualitzar el Boot i els logos i li dieu que sí. En el meu cas malgrat que el Boot l’havia general un altre programa, PwnageTool 2.1, no hi ha hagut cap problema. Aneu seguint els passos que us va indicant el telèfon fins al final, el procés tarda una mica. Us adjunto un postcast per tenir-ho més clar. Si us fixeu amb el rellotge tindreu una idea del que dura tot el procés (he tallat les estones d’espera). El QuickTime que us adjunto és grosset perquè es pugui veure amb detall el procès, per això no és dins d’una finestra multimèdia.

Baixar el video

(*) Una manera de tornar a la imatge original és forçant aquest error. Tant la imatge de la pinya com la que nosaltre coloquem, realment es sobreposa al de la poma original si la nostra imatge falla surt aquesta poma original. En el pas on el programa pregunta “Would you like to replace the original boot and restore logos that are on your iPhone?”, hem de dir que no, i el procés continuarà aparentment pel mateix camí, com si li haguessim dit que sí.

I ja està, torneu a tenir la poma o el que us vingui de gust. Us adjunto unes quantes imatges. (Les aniré colocant aquí a mesura que les tingui).