• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:2

La BlackBerry Storm, arriba amb retard

blackberry-storm-9500-2

El telèfon que diuen és el competidor real de l’iPhone surt el dia 21 a la venda a mans de Vodafone. Les prestacions no aporten res de nou, són les mateixes de l’iPhone afegint-hi FM. La política de preus és semblant a la de la companyia que patrocina l’iPhone a Espanya i tampoc sortirà a la venda de manera lliure. Apple ha canviat la manera de vendre els telèfons i així les companyies de telefonia han de passar pel forat del tub dels fabricants i els usuaris han de passar per doble forat. Ara amb competència real de la Storm i amb els rumors que corren (iPhones lliures) és possible que per després de Nadal la companyia que no vull anomenar decideixi vendre el terminal lliure de contracte o se’n trobin al mercat vinguts d’Europa (globalització). Serà una bona notícia pels que han sabut esperar a que això passi i no s’han deixat arrissar pel monopoli encobert hispànic.

Tampoc vull entrar si serà millor o pitjor o diferent a l’iPhone, el que està clar és que és molt menys llaminer d’entrada ja que no aporta cap novetat. Vaiam si Vodafone el sap endolcir més que la competència a nivell de carrer. A nivell real l’any i mig d’avantatge que porta Apple és actualment insalvable ja que el valor afegit de l’Apple Store és aclaparador. Jo que estic esperant que surti algun estri per poder escoltar la ràdio (per regalar a la meva parella), doncs fer-ho des d’un iPod o un iPhone tens el risc de morir escanyat per un munt de fils, la BlackBerry podria ser una bona sortida a les meves espectatives, però torno a estar collat per un contracte.
No entenc com Apple està en contra d’incorporar ràdio al seu terminal, però encara entenc menys que la BlackBerry surti sense connexió wifi. Deixant de banda la frase feta de “no ho entenc” ho diré d’una altra manera: és arriscat per part d’Apple el renunciar a possibles clients pel fet de no incorporar la ràdio perquè si no escoltes la ràdio escoltes música, i si escoltes música vol dir que poca o molta en compraràs. Ara bé, no incorporar wi-fi amb el raonament de que així totes les teves connexions xuclaran de tarifa de la operadora de torn és un suicidi.

No tags