• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:4

Endreçar les adreces d’interès

webbla

Fa mesos que tinc una tasca important a fer i no trobo mai el temps per fer-la, és la de fer neteja de les adreces d’interès. Això de navegar és quelcom bastant íntim i com totes les coses íntimes si no es pregunta no surten mai en cap conversa espontània les tècniques que hom fa servir.

Jo quan navego cercant quelcom en concret o alguna cosa sobre un tema general, genero una carpeta a les adreces d’interès, obro el Google i hi vaig guardant les pàgines que em semblen interessants, n’hi ha que ho són més i d’altres que ho són menys i d’altres que un cop revisades veus que no tenen cap interès, però per deixadesa o per manca de temps no les esborro i queden dins de la carpeta “in eternum”. Temps després quan tornes a revisar aquell mateix tema, perquè hi han hagut noves notícies, o el tema s’ha estès més i per tant hi ha més opinions a contrastar torno a fer la mateixa operació i així de mica en mica la carpeta és va engreixant i les adreces que no tenen interès o les que han deixat de tenir-ne degut al pas del temps creixen de manera exponencial. Quan consulto una d’aquestes carpetes, tinc el costum d’obrir totes les adreces de cop amb la opció obre’ls en pestanyes i així mentre es van carregant totes les pàgines jo ja vaig inspeccionant la primera per veure si hi ha novetats, quan acabo la primera vaig per la segona i així successivament. Amb aquesta dinàmica em trobo que a vegades més de la meitat de les pàgines obertes no tenen cap interès i les torno a tancar de manera automàtica. Fer neteja de totes aquestes pàgines no és una tasca fàcil ja que la majoria tenen títols o adreces que no em són conegudes o difícils d’identificar i només les sé garbellar quan les visualitzo. O sigui que la meva dinàmica de neteja és aquesta: vaig a la pestanya d’enllaços (la primera de la barra, la que té forma de llibre i la deixo oberta en una pestanya i apretant cmd vaig obrint adreça per adreça, com a molt dues o tres seguides per no fer-me un embolic i les que veig, que no interessen les memoritzo, torno a la pestanya d’enllaços, la cerco a la llista i les esborro. Un pal. Per això es va acumulant la informació.
No sé si vosaltres feu servir algun mètode íntim que sigui més fàcil per netejar les adreces acumulades. Si creieu que si me’n podeu fer cinc cèntims.
L’altre dia vaig veure Webbla anunciat i en els comentaris el deixaven molt malament, entre d’altres coses perquè és de pagament. La demo crec que dura quinze dies i només es poden carregar 50 adreces d’interès per gestionar. És un programa que els seus creadors volen que sigui com una llançadora de pàgines web i el que té de diferent és que visualitzes una miniatura de la pàgina i el programa també et diu si hi ha hagut modificacions des de la darrera visita, tens un comptador de visites, pots afegir-hi notes, tags i unes quantes coses més que poden ser útils. No pinta malament però això de tenir el programa i el navegador oberts i anar passant de l’un al altre no és gaire pràctic i menys amb un navegador on garbelles ràpid la informació per passar-ne via. L’altre vessant és la de la neteja. Com que visualitzes les adreces d’interès ja saps quines són les que vols llençar i a les hores llençant la seva miniatura et desfàs de l’adreça en qüestió. No va malament, en passes força via.
La  dinàmica d’entrada de les adreces per garbellar és la següent:  generes a Webbla una carpeta temàtica i hi arrossegues les adreces de Safari, és igual que n’hi hagin més de cinquanta, el que fa el programa de demostració per penalitzar-les és enfosquir les miniatures però es pot identificar el que hi ha representat en elles i si fas clic al seu damunt la pots visualitzar sense problema. Un cop carregades (tarda una mica ja que ha d’anar a l’adreça arrossegada per generar la miniatura) pots veure-les totes i eliminar les que no interessin esborrant la miniatura. Un cop netes i polides és tornen a abocar al navegador i ja està. D’aquesta manera amb la mateixa demo pots fer neteja i si el programa et fascina i li trobes utilitat com a llençadora doncs el compres.