• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:5

Reflexions sobre Skype

skype-color1

La majoria de nosaltres hem sentit parlar d’Skype. Les paraules clau que s’associen a aquest nom, almenys per a mi, són trucades econòmiques a llarga distància.
Gràcies a que el servei fa servir la veu sobre IP, les connexions que es fan a través d’ell poden ser molt econòmiques ja que utilitzen el mateix mitjà que internet per viatjar.

El servei Skype el podem dividir en dos tipus, el que és totalment de franc que és la comunicació via internet de dos usuaris Skype, com ho poden fer dos usuaris iChat o dos usuaris Messenger. En aquesta vessant té servei de videoconferència i és un servei més com els que he anomenat.

L’altra tipus és el fet de que essent usuari d’Skype, aquest servei et deixa fer trucades a fixes i a mòbils de tot el món a un preu molt econòmic (veure les tarifes a Skype.com). Malgrat el que puguin dir les tarifes, tots sabem que amb això de la telefonia és la pràctica el que et ratifica les paraules i com que aquest servei pot ser de prepagament (o tarifa plana mensual) i sense compromisos no és gens arriscat fer la prova de si val la pena d’utilitzar-lo en funció de les necessitats personals de cadascú. Crec que la despesa mínima són 10 euros.

Malgrat que a primer cop d’ull pot semblar la hòstia, si et poses a pensar només et pot ser útil en trucades entre mòbils o trucades a l’estranger. Com que es necessita internet per accedir al servei i la majoria de mortals ja tenim internet amb tarifa plana de trucades, les trucades a fixes dins del país s’han de fer amb el telèfon fix, no així a fixes de l’estrager on d’aquesta manera t’estalvies uns calerons. Pel que fa a les trucades als mòbils, si la teva tarifa d’internet inclou també tarifa plana a mòbils, tornem a estar com abans, però aquest fet ja és més esporàdic, el que vol dir que en certs casos, sobretot entre companyies diferents, val la pena utilitzar Skype ( s’han de mirar les combinacions que es treuen de la mànega les diferents companyies per despistar al consumidor).

Tot aquest rotllo, en principi, és per fer trucades des de l’ordinador. Si tens la sort de tenir un iMac dels nous (blancs o metàl·lics), o un portàtil relativament nou, els quals ténen càmera, altaveu i micròfon integats no necessites cap mena d’aparell o accessori adicional per poder fer les trucades. Si a més a més tens un iPhone també te’n pots beneficiar del servei, l’únic que necessites és un servei intermig que et connecti a Skype com pot ser el programa Fring i estar sota una xarxa wifi, en el cas d’un iPhone de primera generació; no hi ha gaire marge de maniobra ja que el mòbil perd la condició de mòbil al dependre del wifi. Si tens un iPhone 3G la cosa canvia.

L’entrada és informativa per un parell d’amics que m’han demanat informació. S’admeten comentaris, afegitons i recomanacions, ja sabeu que jo sóc un passerell a la xarxa…