• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:3

25 de desembre fum, fum, fum

nadala

Aquí us deixo la nadala que he enviat als meus clients. Com veieu la cosa va de simbolismes, de lletres i colors.

És clar que són els tres reis damunt dels seus camells guiats pels seus patges, els quals segueixen l’estel fugaç cap a Betlem. El blanc representa el món cristià o occidental amb el símbol de la creu, el ros el món musulmà amb la mitja lluna (Asia) i el negre es el representant del continent Africà. Vaja ambaixadors de tot el món d’aleshores (un G3). L’estel fugaç llueix el color que més atrau els sentits, d’això es tracta.

Les enes perquè s’assemblin a un camell les he hagut de girar sobre elles mateixes i els patges els simbolitzen els noms de cada una de les tipografies. L’esquitx, encara que no ho sembli, també és una tipografia (el WC no és res del que us passa pel cap…).

Les coses no surten del no res, encara que de vegades només cal una espurna perquè surtin, i aquesta nadala ha sortit d’Hongria i d’una espurna. En el bloc d’un dissenyador que ara no tinc el seu link (és a les adreces d’interès del Safari de la feina), feia molt bona propaganda d’una lletra que es diu Museo i que encara va amb bolquers (ha estat dissenyada enguany) i a mi també em va semblar interessant. Com que tota la família val 33$ i el caprici no és d’un client sinó meu vaig mirar d’aconseguir-la en els llocs on habitualment cerco les tipografies que em manquen. Al ser tant nova no vaig trobar res de res, fins que vaig fer una recerca del seu nom de pila (tal com s’anomena l’arxiu físic) i em van sortir tres ressenyes una de les quals era l’arxiu que jo cercava. Al cercar el següent membre de la família va passar una cosa semblant i me’n vaig adonar que anava a parar tota l’estona al mateix indret, un directori d’alguna pàgina web, vaig pensar. Després de xafardejar uns moments me’n vaig adonar que no era una pàgina web ja que mancaven els típics arxius html, anant tirant cap a la rel del lloc vaig arribar a una carpeta anomenada “home”, davant de la qual hi havia una portada estàtica de l’amo del lloc que posava amb anglès: Qui sóc? i si clicaves sortia un correu electrònic amb la seva adreça. L’extensió del seu domini delatava la seu origen: Hongria. Estava clar que a l’haver entrat a l’interior del seu lloc no estava previst pel seu autor. Li vaig escriure un correu avisant-lo i donant-li les gràcies per la tipografia.

Tot content vaig pensar que la meva troballa li havia de donar una utilitat per poder-la estrenar i vaig pensar que podia ser el meu rei blanc de la nadala d’aquest Nadal.

No tags