• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

QuarkXPress s’actualitza a la versió 8.02

imagen-3

Quark ha actualitzat la seva aplicació de referència QuarkXPress de la versió 8.01 a la 8.02, actualització menor que us podeu baixar de la pàgina web si sou clients. Com a novetat hi ha la incorporació de 5 idiomes (per descomptat no hi ha el català entre ells), apart de millorar, bla, bla, bla… 106 Mb més de millores i novetats ja que les actualitzacions de Quark són la descàrrega d’una aplicació nova que s’instal·la des de zero (aquest cop ja ocupa 722 Mb). Actualització decepcionant ja que hi ha un error que s’arrossega des de la versió inicial el qual es produeix al generar arxius htm; els elements amb ombres es desplacen a les coordenades 0,0. La meva primera solució davant d’aquest problema va ser obrir els arxius dels quals volia generar un arxiu htm amb la versió anterior, la 7.3, la qual no donava cap problema. Després de que passessin els mesos i Quark no dongués cap solució al problema vaig investigar i vaig començar a fer proves i me’n vaig adonar que si amb la versió nova, un cop generats els elements amb ombres es desava l’arxiu i es tornava a obrir per generar immediatament l’htm (sense fer cap esmena), l’arxiu es generava correctament. D’aquesta manera vaig poder retirar de les màquines la versió anterior. Però com podeu comprendre és emprenyador haver de fer aquesta operació cada vegada que vols generar l’html o quan hi fas un canvi, quan la solució sembla que hagi de ser senzilla. Si no ho sabieu preneu-ne nota ja que la cosa sembla que va per llarg.