• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Com accedir amb un sol clic a un perifèric

imagen-2

Podeu programar-vos la connexió d’un perifèric per accedir a ell només amb un clic. Per exemple amb l’iPhone si accediu a ell a través d'”Air Sharing” o de qualsevol disc dur o ordinador que hi hagi a la vostra xarxa (exemples a la il·lustració de dalt a mà dreta).

Primer de tot l’heu de publicar al vostre escriptori donant el seu nom i paraula clau i marcant la casella perquè el vostre ordinador recordi aquestes dades. Després heu de generar un accés directe d’aquest perifèric (cmd+l) i posar aquest al dock, a la barra lateral esquerra o a la capçalera tal com mostra l’exemple de la il·lustració de l’entrada, on s’hi farà una duplicació d’aquest àlies i després guardeu aquest àlies juntament amb altres que feu a una carpeta que podeu amagar on us plagui. Això s’ha de fer així perquè si arrossegueu la icona original una vegada es reinicia l’ordinador, i per tant es talla la connexió amb el perifèric, la icona que en un principi es veia bé, al reinicialitzar es transforma en un interrogant i deixa de ser identificativa de manera visual. Si pel contrari voleu que se us monti (connecti) sempre aquest perifèric podeu sel·leccionar (ara sí que pot ser l’original) a Preferències del Sistema/Comptes/ a la pestanya d’arranc, cliqueu el signe “+”, Cerqueu el perifèric o perifèrics (que prèviament haureu muntat), els afegiu a la llista i ja està. Un com engegueu el vostre ordinador se us publicarant els perifèrics de manera automàtica si estan encesos i connectats a la xarxa. Si no fos així us sortirà un missatge avisant-vos de que no ha estat possible connectar-se amb el servidor.