• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:2

Un afegitó a Spaces per fer-lo una mica més atractiu

imagen-2

Fa temps que estic cercant la manera d’utilitzar Spaces com una forma de treballar consolidada, però sempre acabo abandonant l’intent.
Aquest cap de setmana també he estat provant Dock Spaces i Hyperspaces. Era un tema que tenia pendent per provar. A Dock Spaces tal com insinua el seu nom pots personalitzar diversos docks i utilitzar-los de la mateixa manera que utilitzes Spaces. El nom del programa em cridava l’atenció perquè podia ser que els dos programes s’integressin, però no ha estat així. Però la meva grata sorpresa va ser el trobar i provar la versió beta d’aquest darrer programa, la 2.20.

Aquesta beta fa el que no fa la oficial (2.10) i sí que fa el que diu el seu nom DockSpaces, queda enllaçada en Spaces i li adjudica un dock personalitzat a cada espai de treball. Hi ha un apartat del programa on es sincronitzen els dock amb cada espai del programa Space.
La gràcia que jo li trobo, es que pots tenir docks menys atapeïts dins de cada espai de treball i aprofitar-los per encabir-hi accessos directes a la part dreta d’aquest. Per exemple he dividit els vuit espais que he creat en 1. General, 2. Edició, 3. Dibuix, 4. Imatge, 5. Internet, 6. Correu, 7. Multimèdia i 8. Comunicacions. El general és l’atapeït, el que tinc ara, i els altres els he farcit només dels programes que faig servir quan navego, munto les pelis o fotos, retoco imatges o quan treballo editant i dissenyant. D’aquesta manera em que espai a la part dreta del doc per exemple per posar-hi accessos directes de carpetes, clients, o perifèrics que utilitzo quan estic fent una d’aquestes tasques en concret i la feina s’hauria d’agilitzar. Estic de proves, espero no haver d’abandonar. En PPC tinc problemes per lligar-ho tot, docks i Spaces. Amb Intel sembla que funcioni però la configuració sembla poc estable, després de reconfigurar-ho tres o quatre vegades sembla que la cosa es es mantingui. Podria ser que l’ordre en que configures el programa fos important per tenir un resultat final exitós. Al final ho het així: primer he configurat els vuit espais, després els he vinculat als vuit espai d’Space i he fet un “Smart Setup”. Tot es manté de manera correcta i si faig una esmena a qualsevol dock d’un espai el canvi sembla que es mantingui. Demà seguiré provant.

Etiquetes: ,