• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:2

Desterrant Windows de la meva partició Bootcamp del portàtil

20090311ipod-video-g5-blanco-copia

Com que el meu portàtil cada vegada s’alenteix més he decidit instal·lar-hi de nou el sistema operatiu. Fins ara hi tenia una partició BootCamp amb el WindowsVista que m’ocupava prop de 30 Gb. Com que el portàtil és una màquina de devorar Gb. per allò de les fotos, la música i les pel·lícules que hi carrego per poder-les veure en els temps morts dels caps de setmana llunys de casa i tenint en compte que el disc dur només és de 160 Gb. els 30 que ocupa la partició són massa preuats per ocupar-los amb una partició que només la faig servir una hora al mes com a molt.

La hi tinc per si hi ha algun imprevist, si haig de revisar algun CD només visible amb Windows, per ensenyar com es fan algunes coses a algun usuari de PC poc destre i per fer la remesa a final de més a Caixa Sabadell.
Aquesta entitat Bancària encara no ha posat cap programa als núvols perquè aquesta operació tant trival i trivial es pugui fer des de qualsevol màquina indiferentment dels sistema operatiu i del navegador que porti carregat. Com a notícia excepcional, ara Caixa Sabadell fa propaganda de que ja es pot entrar a gestionar els comptes i altres serveis amb el navegador Safari (han necessitat una dècada per aconseguir-ho).
Fet el parèntesi he estat cercant la millor manera de tenir windows de forma externa al disc dur. La que em va agradar més n’és una que enganyant Bootcamp pots gravar el SO a una unitat externa, sigui un altre disc dur o inclús en un llapis de memòria, tal com podem fer de manera fàcil amb MacOsX. El problema d’aquesta instal·lació era que s’havien de modificar quatre arxius del disc imatge instalador del Windows XP perquè reconegués el port USB per fer-hi la instal·lació, vaig trobar un tutorial que ho explicava i ho vaig trobar complicat, s’havien de modificar els arxius des d’un PC i em complicava la vida per la utilitat per la qual jo ho vull. Malgrat rebutjar-ho és la millor sortida ja que portes a la butxaca MacOsX o Windows en un llapis de memòria de tamany ínfim, farcit amb el que tu t’interessa. Per si algú s’anima us passo els enllaços d’enganyar a Bootcamp. Modificació del DVD d’arranc de Windows Vista. Si algú s’hi entretén perquè té temps lliure, paciència, un Pc, motivació i sobretot li veu utilitat i practicitat i li funciona, li estaria agraït si em passés els arxius que s’han de modificar.
Quan la solució bona no compensa se n’ha de cercar una altra menys bona però que compensi per qüestions de facilitat i d’èxit assegurat i sense problemes. És el que he fet al final. La filosofia ha estat la mateixa, Windows personalitzat en un suport extern. Aquest no ha estat un llapis de memòria (que l’havia de comprar), sinó que ha estat el meu iPod blanc que no el faig servir, 20 Mb. per ocupar. La forma d’ocupar-lo ha estat per una màquina virtual com és Parallels amb la qual puc tenir el disc d’arranc on em plagui sempre i quan li digui a la màquina virtual on l’ha de cercar. Parallels me l’obre des d’un USB o des de l’iPod o des d’un disc dur d’aquells de butxaca que s’alimenta de la mateixa energia que li dona l’USB. El preu que haig de pagar és el preu de les màquines virtuals que “per se” al funcionar un SO dins d’un altre el procesador ha de pencar el doble i tot va més lent. I això és tot, he recuperat 30 Gb i he instal·lat el Lleopard Albí al portàtil, perquè tot plegat fos una mica més divertit. M’agrada el risc…
Les meves decisions de futur passen per un disc dur de 500 Gb. que posaré al portàtil quan SnowLeopard sigui oficial.