• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:5

De la presentació de la versió 3.0

20090320iphone3g_home1322x2400

El dimarts a la tarda vaig ser espectador passiu de la presentació del software 3.0 per l’iPhone/iPod Touch. Com tinc costum de fer, si tinc un forat, segueixo les keynotes per 3 diferents línies d’informació. A part de dues en castellà (per contrastar), tenia la narració que es va dur a terme des de Bloc d’Apple en Català, com entrada principal.

He de coincidir amb els comentaristes actius de la retransmissió de que el tempo va anar de menys a més i que l’artilleria pesant va sortir a última hora. Això no vol dir que pugui justificar la sortida de to en els comentaris en els moments més monòtons de les demos que es van fer. Quan en els altres línies d’informació quedaven a l’expectativa i de tant en tant deixaven entreveure que també s’estaven avorrint al Bloc d’Apple en Català hi havia un grau de passotisme i cinisme impropi de gent assenyada, els quals van haver de xapar la boca amb les traques i petards de tenia preparats Apple pel final de tot. Només el comentarista mossegalapoma va estar a l’alçada de les circumstàncies i no es va deixar arrossegar per la gresca existent. No em va agradar, va quedà xavacà. El comentari vol ser una crítica constructiva doncs confesso que jo mateix pensava el que altres proclamaven als quatre vents, però s’ha de guardar una compostura fins al final, després ja vindran les crítiques si així es mereixen. Amb aquestes accions de màrqueting és d’esperar que si hi ha molta palla la “xixa” es deixi pel final, ja que de la mateixa manera que un concert, el que més recorda l’espectador és com comença i la manera d’acabar. En el fons la keynote va ser pràcticament calcada a la presentació del 2.0 de l’any passat.

Ja que he hagut de fer el comentari, continuaré amb ell des del punt de vista tècnic. Pels que estem fora de la llei o dit d’una altra manera estem sota la llei del jailbreak la decepció va ser més profunda ja que la majoria de les millores del 3.0 ja les tenim actualment gràcies a Cydia o Installer. Personalment el que em va agradar més de les novetats, sempre mirat des d’una òptica subjectiva, és la implementació del bluethoot estèreo, cosa que m’alliberaria dels fils dels auriculars si tingués un iPhone 3G (cosa que per desgràcia no tinc). L’obrir per part d’Apple el telèfon al seu entorn de manera autònoma, també és una gran notícia tant per l’usuari com pels desenvolupadors ja que d’aquesta manera s’obren les portes als jocs i a la intercominicació entre aparells. Tot això sumar-t’hi la maduració de detalls ja coneguts fa que gairebé ja s’hagi tocat sostre pel que fa al binomi iphone-software.

Etiquetes: