• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Think Different

20090406shutterstock_40334052

El dissabte, sortint de cap de setmana, va coincidir que el cotxe que duia al davant portava una poma enganxada al cul i un cop aquest va trencar pel carrer de la dreta el cotxe del seu davant també duia poma al cul, i si hi sumo la meva resulta que hi havien tres pomes una al darrera de l’altre. Vaig pensar que si tots pensem diferent ja no es complia la màgia de la frase i que la realitat és que tots pensem igual…, bé no es ben bé així però ja m’enteneu.

De fet amb una quota del 10% del mercat aquesta frase cada vegada queda més desfasada. Em vaig qüestionar el fet de portar la poma enganxada al cul. Per què li portava? El meu cotxe és del segle passat, o sigui que ja comença a tenir uns quants anys i li vaig enganxar de nou en nou, va ser el llegat de l’anterior cotxe i des d’aleshores que la hi porto. No hi he tingut incidències, la porto mossegada com el primer dia. No pot dir el mateix el ruc català que l’acompanya en tots els viatges, el qual, malgrat ser més novell a la xapa de la carrosseria,  ja ha rebut agressions diverses, en el seu propi país algú ja el va ratllar amb una clau o quelcom semblant i en una àrea de servei de l’Aragó va perdre una orella, la poma, però, segueix com el primer dia.

Per què li portava?, era la pregunta. De fet li vaig posar per donar-la a coneixer, per fer-li propaganda, perquè la gent es preguntés, que era aquella poma? L’únic anunci que recordo d’Apple fa un munt d’anys, n´és un que feien en blanc i negre (calculo que a finals dels vuitanta) que hi sortia un Macintosh SE o alguna màquina semblant i era molt misteriós (us en recordeu?). Des d’aleshores fins a l’actualitat, res més de propaganda, bé, la meva poma i la d’algun personatge extrany com jo i prou. És ara que amb l’iPhone surten nous anuncis malgrat siguin anuncis de propaganda de telefònica no pas d’Apple (parlo en aquest país). També a la carretera l’augment de pomes és ven palès i potser seria hora de treure-la per ser diferent, ja que en l’actualitat gairebé tothom sap que significa aquesta poma: el logo d’una empresa del món de la música. 😕