• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Avui he jubilat el G3

20090408g4

Avui he jubilat el meu Apple Power Mac G3 de color blau/verd, és un ordinador adoptat ara fa uns 4 anys quan vaig comprar la botiga (un traspàs), ell ja hi era quan vaig arribar i durant aquest 4 anys ha fet de manera perfecta la seva tasca: servidor d’internet. Ara que he eliminat una de les dues ADSL que tenia a la botiga ha deixat de ser útil (de moment) i anirà a parar al museu de casa juntament amb les altres màquines ja jubilades.

20090409s_p_33599_1jpg

L’entrada, però va dedicada al seu successor, una torre G4 que amb els seus vuit anys (comença a tenir una edat) li tocarà pencar de valent. Li he hagut de treure els dos lectors de DVD’s per poder encabir-hi dos discs durs (un mirror) que tenia en el G3 i que ara els haurà de portar ell. A part d’això en el seu interior encara hi porta un altre mirror i dos discs durs més, el del sistema operatiu i el TimeMachine per protegir aquest ja que en ell hi ha hostetjades varies pàgines web i un parell de blocs. També hi té penjat un altre mirror amb discs durs externs. O sigui que controla vuit discs, fa de servidor d’intranet i internet i treballa les 24 hores del dia (sóc un explotador, ja ho sé). He de dir, però,  que li tinc tota la confiança del món perquè sé que farà la seva feina a la perfecció (té molta experiència) i segur que no em farà vaga (crec que no està afiliat a cap sindicat gràcies a Déu). És l’exemple clar del que ha de ser una torre, una màquina ampliable que quan ja comença a ser velleta pel treball del dia a dia la pots reciclar per fer altres tasques gairebé tant importans.
Malgrat ser l’ànec lleig de la pel·lícula, és l’únic model que no conviu en parella (acostumo a tenir els dos ordinadors de treball iguals), això és així perquè va coincidir amb els Cubes i aquests se’n van emportar el protagonisme. Ara, però, al no ser ampliables aquests fan tasques menors, un el tinc a casa meva i l’altre em porta l’escàner doncs quan deixen de ser màquines de treball queden degradades ràpidament a tasques puntuals. Aquest també és un factor a tenir en compte a l’hora de comprar un ordinador si tens una estructura d’ús diguem-ne piramidal.
Vuit anys són 96 mesos, 426 setmanes, 2.922 dies i em deuria valdre uns 2.500 euros, no arriba a un euro diari (crec que l’he amortitzat de sobres), i encara té corda per un parell d’anys.

Ullada

Etiquetes: