• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:1

Vull un MacMini?

200905180903macmini_back

A les portes de l’entrada en escena del Lleopard Albí m’he de començar a mentalitzar per canviar l’ordinador de casa. Com tots sabem o hauríem de saber, si no hi ha una sorpresa d’última hora, que no hi serà, el nou sistema operatiu no funcionarà amb l’arquitectura PowerPC.

Seguint les instruccions o insinuacions d’Apple, si tens un monitor, teclat i ratolí i no et vols gastar una fortuna amb un ordinador, la millor elecció és un Mac Mini. Sortosament és el meu cas, tinc un teclat d’alumini i tant aquest com el ratolí són sense fils i el monitor és un Apple Cinema Display de 23 polzades o sigui que m’he començat a mirar els Macs Minis. Hi ha dues configuracions base, totes dues a 2.0 GHz, l’un amb 1 Gb de ram i l’altre amb 2. Com que m’agradaria una maquineta amb cara i ulls he optat per personalitzar-lo. El processador n’hi ha un més potent a 2,26 MHz. que no arriba a la potència de l’iMac més senzill (2.66 MHz), els disc dur m’agradaria que fos de 500 Gb. perquè em capigués tot el que tinc ara a la torre G5 PPC, però no el puc triar, el de més capacitat és de 320 Gb. Per treballar sense limitacions també m’agradaria disposar de 4 Gb. de memòria ram i així ho he fet constar en el programa de personalització. Total 1.074 euritos de no res. Uf, el trobo car per ser una cosa tant menuda. Vaig a mirar que val un iMac bàsic: 1.199 euros. Hi ha 125 euritos de diferència.
L’igualtat entre màquines són les targes gràfiques, el DVD i el disc dur. A favor només tinc els 125 euritos i 2 Gb de ram, en contra un procesador més ràpid 2,66 GHz, una pantalla de 21 Polzada, teclat i ratolí…

Si em busco la vida pel que fa a la ram i el disc dur em surt per 749 euros (el petit amb processador 2,26) més 100 euros per un disc dur de 500 Gb. (a preu de botiga de carrer) i el que no sé és el que poden valer dues sims de 2 Gb de ram, que no vinguin de la casa gran, posem… 35+35=70. Tot plegat 919 euros amb un disc dur de 120 Gb i 1 Gb. de ram que em sobraran.

No sé que fer. Si trio un iMac tindria doble pantalla i més potencia de processador però hi hauria d’afegir 280 euros. Què farieu vosaltres?

No tags