• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:1

Ja arriben els voltors

20090527foto_365659_casjpg

Quinze dies després que el govern prometés ordinadors a les escoles…

• El Govern estudia donar un xec de fins a 90 euros per ajudar a la compra
• El pla Escola 2.0 preveu que les autonomies paguin el 50% de les inversions

Un ordinador portàtil per a cada alumne de 5è de primària a partir del 2010. L’objectiu del Govern, anunciat aquest dimarts per José Luis Rodríguez Zapatero en el debat de l’estat de la nació, està molt verd i ple d’interrogants. El Ministeri d’Educació preveu que les autonomies cofinancin al 50% el pla Escola 2.0. Però també les famílies hauran de fer alguna aportació econòmica per poder adquirir els equips i renovar- los cada tres o quatre anys. El departament d’Ángel Gabilondo únicament té decidit que el portàtil serà propietat del nen i que les administracions autonòmiques seran les encarregades de fixar les condicions per utilitzar-lo.
(Font El Periòdic de Catalunya)

a terrissa aterra el voltor número ú de la promoció, per col·laborar en la lluita contra la malària* juntament amb el govern espanyol, quina casualitat. Aprofitant la trobada Gates aplaudeix que alumnes i professors tinguin ordinadors i que es formin en noves tecnologies i defensa també l’accés a la informàtica per part dels alumnes. Ha recordat en aquest context que Microsoft ha realitzat projectes amb èxit en escoles espanyoles i ha apostat per estendre’ls.

El que no sap el senyor Microsoft és que té uns assessors que no estan gaire al dia i que creure’s una paraula del que té al costat és ben bé una qüestió de fe pels seus militants i una broma de mal gust per la resta de la humanitat.

L’escrit de El Periòdic de Catalunya tampoc té desperdici: “el portàtil serà propietat del nen i que les administracions autonòmiques seran les encarregades de fixar les condicions per utilitzar-lo”, no sé si l’articulista no ha llegit bé el que ha escrit o bé, si això és veritat, l’ordinador és propietat del nen però l’administració dictarà el que ha de fer el nen amb ell. No tinc comentaris perquè em faig pesat a mi mateix. Més del mateix.

Si el nen compra el portàtil (HP) que recomana Microsoft en els seus anuncis d’un valor de 600 euros, Zapatero ni posa 90 (la glòria i els vots), la Generalitat 300 (els rucs de la pel·lícula, més expoli indirecte) i els pares 210 (els pringats, una despesa més a sumar) i l’administració dictarà els continguts (els publicitaris, els rentadors de cervell).

* La paraula els hi escau.

No tags