• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:1

Ja ha arribat el SO 3.0 de l’iPhone

iphonespotlight

Ahir a la tarda va arribar la nova versió del software per l’iPhone. Com que estic enfeinat i no tinc temps per escriure no vaig poder fer cap comentari de la Keynote de la setmana passada. Ho faré a mesura que es vagi presentant els que es va ofertar.

El software el tenim aquí i malgrat que ja tenia una mica mentalment estructurada l’entrada, maig de menjar amb patates els meus pensament (sempre és millor fer-ho dels pensaments que no pas de les paraules). Però com que sóc un pocavergonya us faré partícepts dels meus pensaments. El que volia dir era que de mica en mica Apple va donant més prestacions universals al seu sistema operatiu. Quan parlo de prestacions universals em referèixo a aplicacions amb els quals coincidim el 10% dels usuaris mundials que poden ser útils (no aspiro ni de bon troç arribar al consens del 50%): disposar del telèfon en el meu idioma, ràdio, càmera de vídeo, gravadora de veu, accés al disc dur via wi-fi, un bon cercador, un editor, un sistema de sincronització d’aquest editor amb l’ordinador… segur que em deixo coses, però aquestes utilitats són les que vaig trobar a Installer (+) al principi i després a Cydia i que creia que eren útils. Com tots els usuaris sabem el 66,6% del que hi tenim dins són coses inútils que difícilment farem servir mai i que de mica en mica anem garbellant. Amb aquesta exposició volia constatar que Apple va completant el trencaclosques i que amb aquesta versió ja hi afegeix la càmera de vídeo (no dic pas l’autofocus, que és una qüestio de hadware), amb l’afegit de poder-lo editar i el gravador de veu, però aquest raonament no és del tot veritat ja que ara que l’he carregar al 3G de la meva dona (alliberat, per cert, quina sort que té) veig que dins de la càmera segueix havent-hi només, això, la càmera. Això vol dir que el gravador de vídeo només el portarà l’iPhone 3GS, jo em pensava que era una qüestió de software (?). Encara he d’anar descobrint coses, no sé pas si trobaré la brújula o si també és una exclusiva del 3GS. Resumint, no sé si us ha passat a vosaltres però jo no tinc gens clar que és el que porta del SO 3.0 i què el 3GS.
Malgrat tots aquests detalls que semblen de software i que no vénen implementats amb el SO 3.0 el telèfon va madurant, encara que no tan ràpidament com molts voldrien. Un altre desencís que es nota a l’ambient és la no modificació física del nou model. Potser comercialment hagués estat el més correcte com a element diferenciador entre els diferents models. La xarxa i els seus infundats rumors també en tenen la culpa d’aquesta frustració col·lectiva després d’una keynote on les espectatives passen en escreix als esdeveniments reals. Això del secretisme que en un principi era atractiu pel públic potser acavarà sent un boomerang, ja que no sé si de mala fe o no les espectatives sempre estant per damunt la realitat, sinó quantes vegades s’ha assegurat que el proper model vindria amb la FM incorporada?
Per cert acaba de sortir el PwnageTool_3.0 i d’entrada amb el meu PPC de casa es penja mentre es genera l’arxiu ipsw. Demà ho provaré amb un intel.

Etiquetes: ,