• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:1

N’estic fins els nassos

b_willeisner-1982-basura01

Per justificar l’allau de visites de la darrera setmana no us diré pas que m’hagi fet famós ni que els continguts del bloc hagin pujat de nivell de manera espectacular, és simplement brossa que dels comptes de correu s’ha estès ara també fins al bloc.

Sé que aquest és un tema personal i que potser era un afortunat que fins fa poc no rebia gairebé correu escombraria i que ara, malauradament,  ja m’estic normalitzant, no ho sé.
L’Akismet va resistint les batzegades que vénen majoritàriament de l’Europa de l’est i de l’esmicolada Rússia, encara que de tant en tant li marquen algun gol. Akismet em diu que la marqui, la brossa, que ell n’aprèn. Jo em forneixo de paciència mentre veig que el meu modest control d’estadístiques van quedant falsejades d’allò més. A Mail els gols són constants i per molt que filtri, en filtro de bons i de dolents, però segueixo rebent golejades.
La veritat és que em toca els nassos tot aquest tema, fins i tot veig amb bons ulls, en moments febles, el fet de fer pagar per enviar correu. Després de rumiar-ho se m’acut que posant-hi imaginació en podria sortir alguna proposta interessant, veiam… Si el servidor de correu té una base de dades de cada usuari amb les adreces de correu que aquest en permet l’entrada, tot nou correu que no estigui a la base de dades haurà de pagar per dir alguna cosa 1 cèntim d’euro per arribar al seu destí i una vegada el receptor l’ha inclòs dins la seva base de dades ja ho podrà tornar a fer de franc tantes vegades com vulgui. No està malament la idea, per una “quota mínima” t’estalvies aquells cinc, deu minuts diaris netejant Mail o el programa de torn. Els beneficis podrien anar a parar a obres socials. No cal dir que pels spamers aquest cèntim multiplicat pels seus lliuraments massius de brossa és tota una fortuna.

Etiquetes: , ,