• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:3

iStat Menús

Imagen 3

Vet aquí una preferència del sistema que ha quedat instaurada als meus Macs. És una manera directa (no mitjançant Dashboard) de veure com funcionen alguns paràmetres de la CPU des de la barra superior de l’escriptori. Hi ha molts tipus d’usuaris que els hi pot interessar, però jo n’agafaré a dos prototipus.

El primer, és aquell que està preocupat per les altes temperatures que agafa el seu portàtil… de que si es posen en funcionament el ventiladors… de que ara el deixo reposar una estona perquè sembla que estigui molt calent… de que ara m’aixeco perquè les meues cuixes s’estan rostint d’allò més per tenir-hi l’ordinador al damunt… de que si ara li compro una plataforma amb ventiladors incorporats per posar-lo al damunt i així no ha d’anar tant calent… Dons aquesta aplicació et dona informació de temperatures i revolucions del ventiladors interiors de la CPU. D’aquesta manera et pots treure un stress del damunt. Tot ho tens controlat.

El segon (m’hi incloc jo), és per aquells que es creuen que les seves CPU’s tenen el síndrome de Petter Pan i que mai envelliran. En comparació als primers a nosaltres se’ns afegeix un stress addicional, el comprovar que les nostres CPU’s estan desfasades i que, malgrat condueixis una torre PowerPC G5, aquesta treu la llengua només que es posi a treballar la màquina del temps, l’spotlight i si fas una obertura massiva de pàgines web amb el nou Safari la gràfica de la CPU queda com la de la il·lustració que encapçala l’entrada, vermella com un tomàquet. El resultat és que tot es ralentitza i t’has d’esperar que l’ordinador agafi aire. Si us hi fixeu al mig de la gràfica hi ha un petit respir, pobre, sinó es moriria. Vaja que a mi s’em fa palès que la CPU ja està granadeta i que amb el nou Lleopard de les Neus haurem d’anar pensant en fer el canvi, en el meu cas rotació. Canviaré el G5 de casa per un iMac dels blanc dels últims equipat amb un core 2 duo a 1.8 (crec que és) i a la botiga n’hi posarem un dels d’alumini que segons els rumors, ara baixaran de preu. D’aquesta manera l’estress, com la calor,  també es dissiparà.

iStat Menús

No tags