• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Winclone i la meva memòria

Imagen 1

Si consultes a Google com clonar una partició de BootCamp majoritàriament les cerques et portaran fins a Winclone, és de franc i tothom el deixa força bé. La veritat és que funciona. Només voldria fer un parell d’aclariments sobre el programa perquè ningú perdi la xaveta quan l’utilitzi per primera vegada i que crec que la la xarxa no se’n fa gairebé esment.

Fa un any i mig ja el vaig utilitzar per instal·lar Windows Vista en tres dels Macs de la botiga que tenen Bootcamp. En configuro un, faig una imatge de disc i copio aquesta a les particions BootCamp dels altres dos PCs. Recordava vagament que no tot van ser flors i violes quan ho vaig fer amb el Vista. El cap de setmana passat em vaig dedicar a posar Windows 7 a una de les particions BootCamp per posar-la a prova durant tota una setmana i veure com anava. No he tingut queixes de ningú, això vol dir que ha anat força bé, les configuracions de les impressores han aguantat bé (no com el Vista que de tant en tant et quedes sense impressores i no saps perquè)  i aquest cap de setmana he decidit fer extensiva la proposta W7 als altres dos iMacs amb partició PC. Vaig agafar el Winclone per fer la imatge de disc amb la recança de que passaria quelcom. La primera no va funcionar, ni a la segona… Jo, anava fent esforços per recordar quin era l’inconvenient resolt en el seu dia perquè la còpia i restauració es fes sense problemes. La pista me la va donar el programa quan el vaig voler tancar i em va dir que hi havia processos actius, quins processos? el programa semblava mort i aturat. Aquí se’m va encendre la llumeta i em va semblar recordar que no hi havia cap manifestació física per part del programa conforme estava generant la imatge de disc (barra, rellotge, rodeta de coloraines….). Vaig demanar informació a la imatge de disc que generava a l’escriptori i el seu pes en megues semblava sempre el mateix…. Al tornar-ne a generar un altre aquest pes variava, no era el mateix en la primera imatge que en la segona i vaig decidir deixar-lo fer durant una bona estona i després tornar-ho a consultar. De fet vaig plegar i me’n vaig anar a casa a dinar deixant el procés iniciat. Després de l’àpat em vaig connectar remotament a la feina i vaig veure que efectivament el procés s’havia dut a terme amb èxit. Remotament també vaig restaurar la partició i tot ha anat “succesfull”. El petit problema ha estat aquest matí que he anat a la feina a cercar la caixa d’eines i de passada he reiniciat amb la partició W7 recent instal·lada. M’ha quedat congelada a l’inici. No m’he volgut complicar la vida, he agafat el CD d’instal·lació de W7 i he inicialitzat amb ell dient-li que volia reparar el sistema ha fet els passos que acostuma a fer m’ha demanat que reiniciés i tot com una seda ja tenia el segon Mac amb W7 al 100%. Demà acabaré la tasca amb el tercer.

Crítica i consell pels principiants o desmemoriats: Tingueu paciència i espereu que us surti el “succesfull” sense esperar que el programa dongui cap evidència de vida o activitat.

Etiquetes: