• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Ja m’he actualitzat per afrontar nous temps

iMac

Com ja havia comentat en alguna altra entrada avui dilluns he canviat l’ordinador on tinc tots els continguts dels blocs (el de casa). He desplaçat al G5 PPC per un iMac dels blancs d’última generació que tenia a la botiga. El que em feia més por de l’impàs era precisament el traspassar la informació dels blocs d’un ordinador a l’altre sense perdre res pel camí.

No tinc experiència en bases de dades i no tenia gaire clar de com migrar-les. Primer ho he volgut fer d’una manera fina o ortodoxe fent un exportar-importar de la base de dades, però tenia problemes amb la contrassenya de la base de dades, doncs la vaig personalitzar i a l’importar la informació em sortia que la contrasenya era la que dona MAMP per defecte (root) i aquí m’he quedat clavat (“no es pot accedir a la base de dades”). Al final he tirat pel dret, he desinstal·lat MAMP amb el seu desinstal·lador, he copiat MAMP amb els blocs inclosos al nou ordinador, també he copiat les preferències de root i d’usuari que genera el programa, l’arxiu s’anomena living-e. MAMP també genera una carpeta de suport a llibreria/Aplicacions suport/living-e, també la he copiat i finalment he actualitzat els permisos de tot el que copiat per no tenir problemes i tot ha quedat configurat tal com estava a l’ordinador vell.

Ara tinc un iMac, més menudet, més ràpid i menys sorollós que genera menys escalfor (en aquestes èpoques d’estiu és d’agrair) i he aprofitat la pantalla de 24” del G5 per expandir l’escriptori. El G5 ha acabat com el seu germà bessó, fent de servidor d’arxius. He de reconèixer que la gestió dels blocs és més àgil tant de manera nativa com remotament, espero que vosaltres noteu una càrrega més veloç de les pàgines.

Amb tota aquesta moguda pretenc arribar al setembre i poder calçar-me el Lleopard de les Neus sense corredisses, per comprovar si realment és tant ràpid com prometen i d’aquesta manera estar al dia en aquest món de mones. Els PPC ja seran història i el seu culte em sembla que també.

Etiquetes: ,