• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Utilitats pels discs “descatalogats”

disc4

Si teniu discs vells que hagueu “descatalogat” per avaria o perquè ja són vellets i la seva capacitat no dona la talla pels continguts que hi ha avui dia, us proposo reciclar-los per donar-los-hi un sentit, diguem-ne estètic o també romàntic i fer-los servir com a objecte decoratiu.

He estat rescatant tots els meus discs descatalogats i n’he arribat a trobar vint-i-cinc d’infinitat de tamanys i capacitats. Quant més grossos de volum són menys capacitat tenen. El de menys capacitat n’és un de 80Mb. De marques n’hi ha que ja no em sonen de res: Conner, Apple, IBM, Quantum, Hitachi, Fujitsu, Toshiba, Western Digital, Maxtor, Seagate.

Com que em sap greu llençar-los, he optat per reciclar-los de la següent manera: Hem d’aconseguir una caixa com d’aquelles de dòmino o escacs que tenen una guia per la tapa on ni càpiguen un parell boi plans. La tapa ha de ser un troç de vidre que deixi veure l’interior de la caixa. L’interior de la caixa el folrarem de vellut negre. Aquesta hauria de tenir una fondària del gruix del disc dur que hi contindrà, d’aquesta manera aquest no quedarà en penombra ja que li tocarà la llum directa. Si és més fonda podem fer-hi un doble fons fins deixar-la al nostre gust. Després escriurem les característiques més interessants del disc en un paperet a mà si tenim bona lletra o amb impresora i l’enganxarem a la tapa de vidre per la part interior amb cel·lo mirant de que no ens quedin bombolles d’aire que facin lleig. El celo pot ser totalment transparent o bé transl·lúcid també hi pot quedar bé.
Si ens volem lluir amb els acabats estaria bé pintar la vora de la tapa de vidre de color negre per amagar els acabats dels cantos de la caixa de fusta i també l’acabat del vellut que hi hem enganxat. Després amb una clau allen desmuntarem el disc i deixarem a la vista tot els seu interior que és de metall brillant i té una estètica interessant amb el braços lectors i el o els plats. Posarem el disc i al costat la tapa pel cantó extern amb els seus adhesius originals on hi ha la marca i les característiques. Aquestes dues peces les enganxarem al fons de la caixa una al costat de l’altre just en l’espai on haurem deixan sengles forats al vellut per poder enganxar amb pega disc i tapa directament sobre la fusta per evitar que amb el temps el vellut cedeixi i caiguin o es torsin els dos elements enganxats. I ja està, el resultat final el podem penjar a l’estudi o a on vulguem i si tenim algun amic o conegut que li interessin els temes informàtics o les coses poc vistes n’hi podem muntar un per regalar-li.

Regal disc