• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

El Lleopard de les Neus

snowleopard

Aprofito el retrobament estiuenc per comentar-vos un dels temes macaires estrella de l’estiu juntament amb el iTablet: Snow Leopard. Com ja sabeu Apple ha avançat la seva sortida al dia 28 del mes d’agost. En un principi la seva comercialització estava anunciada a principis de setembre i aquest avançament sempre és d’agrair ja que normalment aquests tipus d’esdeveniments acostumen a tenir retards. Aquest cop els rumors anaven ben encaminats.

El gèlid felí no el vaig encarregar a la Apple Store, ja que corria el risc de rebre’l més enllà del dia 28 i m’hagués fet una mica de ràbia. També era conscient, tal com va passar amb Lleopard que el podia rebre un dia abans, però no m’he volgut arriscar. Ahir, no sense tenir els meus dubtes, a dos quarts d’onze era al Corte Inglés de Sabadell on esperava trobar-lo. Si m’hagués fallat l’intent ves hagut de passar per la botiga d’Apple a Terrassa. Vaig estar de sort i el vaig trobar en aquest grans magatzems. No em van preguntar si volia la versió original, la actualització o el paquet familiar. Pel preu vaig saber que era el que jo volia: 29 euritos.
Tinc previst instal·lar-lo als l’ordinadors de treball amb els discs nets i acabats de formatejar, això implica trobar uns quants Gb. lliures per fer còpies de seguretat de la informació que hi tinc actualment, i això porta temps i ho haig de fer sense presses. De moment l’he instal·lat al portàtil com actualització per veure les possibles pegues i els programes que no són compatibles abans d’instal·lar-lo en els ordinadors de treball. No he tingut pràcticament cap problema. El mètode per carregar el sistema operatiu ha variat lleugerament. Ara es configura des del sistema operatiu antic i no pas sobre una arrancada des del DVD d’instal·lació, li dius com vols fer la instal·lació i els diversos paquets que hi vols incloure  i s’executa. L’ordinador comença a engegar-se i parar-se fins que ha acabat la feina sense que tu hagis de fer res més. L’actualització ha durat uns trenta minuts aproximadament. Per fer una instal·lació des de cero, no us puc dir com es fa ja que encara no ho he provat. Tampoc he provat de fer-ho de la manera tradicional des del DVD prement “C”.
Del que havia llegit en altres blocs (abans del dia 28) on comentaven que l’instal·lador generava una carpeta on hi anava a parar tot el software incompatible, el meu portàtil no en té notícia d’aquesta carpeta. Els programes i panells de control que no funcionen han quedat al seu lloc, i això, senzillament no funcionen. He hagut d’anar comprovant tot el més important per fer una llista del que he de mirar i estar atent d’actualitzar.
A nivell de sistema operatiu l’únic problema que m’he trobat és que he hagut de tornar a generar la carpeta de Mail de la llibreria d’usuari  ja que el programa es penjava a l’obrir-lo. No crec que aquest sigui un problema generalitzat, més aviat pot ser una qüestió de permisos del meu portàtil.
I parlant de permisos, sembla que a Utilitat de Discs, els permisos es tornen a reparar sense problemes i no surten aquelles inacabables columnes de reparacions que es resistien a esmenar-se.
El comportament general del sistema és bo, cosa que m’ha decebut, jo volia qualificar-lo d’excel·lent com a experiència d’usuari. Veient les comparatives que han començat a sortir a diferents blocs, la diferència de velocitat entre els dos sistemes operatius no és remarcable.
He hagut d’instal·lar Rosetta per poder fer funcionar el fiambre del FreeHand que amb Rosetta segueix funcionant, havent-me de menjar amb patates els meus mals auguris per aquest programa quan vaig estar provant un parell de betes del nou Lleopard ara fa un parell o tres de mesos. Per fer-ho el mateix sistema m’ha dit que el programa necessitava Rosetta i m’ha preguntat si el volia carregar, li he dit que sí, l’ha cercat a internet i l’ha instal·lat sense demanar-me el DVD d’instal·lació per fer-ho.
Els canvi superficials són mínims i no crec que cap treballador de l’estudi se n’adoni de que s’ha passat de la 10.5 a la 10.6, l’únic que el delata a primer cop d’ull és el botó que hi ha a la part inferior de cada finestra si visualitzes amb icones, que serveix per canviar  el tamany d’aquests. Seguiré experimentant…