• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Centre Multimèdia

Front Row

A finals d’estiu vaig rebre un correu on m’oferien un MacMini amb pantalla, ratolí i teclat per 300 euros. El remitent de la missiva era un company de la coral que va descobrir el meu bloc i la meva aficció als Macs.

Primerament li vaig dir que ja li cercaria algun comprador, però després vaig pensar que estaria bé utilitzar-lo com a centre multimèdia i així fer contenta a la dona doncs podrà veure pelis sense que l’ordinador de casa quedi hipotecat.

La part positiva és el preu i la part negativa que el MacMini és un G4, no es pot tenir tot. El teclat i ratolí (d’Apple), queden com a material de reserva per perifèrics avariats i el monitor el passo a la caixa registradora de la botiga per substituir-ne un de petit i en blanc i negre.

Malgrat no ser Intel i no tenir ni wifi ni infrarojos, encaixa dins de la meva estructura a la llar per muntar un servidor multimèdia. El wifi el tindré en connectar el MacMini a un port ethernet del router i els infrarojos i el comandament Remote seran sustituïts per l’iPhone i el programa Rowmote, els quals fan la mateixa feina i una mica més a partir d’una connexió wifi.

El sistema operatiu que hi he posat no és Apple TV sinó Leopard i hi he posat Front Row que s’executi a l’inicialitzar l’ordinador. He deixat el Leopard amb les mínimes aplicacions i aprofitaré la màquina per posar-hi, Vuze, LimeWire, etc. per baixar continguts de la xarxa, accedint-hi amb un compartir pantalla des de l’iMac de casa.

Per gestionar tot el material multimèdia des de Front Row he hagut de carregar l’extensió Perian que em deixa visualitzar arxius .avi des del QuickTime. Si l’arxiu multimèdia és una mica recargolat també hi he posat el VLC per poder sortir del pas.

També li he connectat l’equip d’alta fidelitat per poder escoltar música i les pel·licules en condicions.

La connexió amb la tele la he fet amb un euroconnector amb entrada/sortida audio-video (RCA) i un cable que passa un connector VGA a sortida de video estandard (RCA). El cable de so va del Macmini fins l’amplificador.

De moment n’estic content, tot a sortit com estava planejat i no hi han hagut sorpreses negatives.

No tags