• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:2

El meu MacMini no arranca!!!

mac_os_x_boot_screen

A voltes i de manera incomprensible en prémer el boto d’encesa de l’ordinador aquest és queda clavat a la pantalla d’inici i d’aquí no passa. El normal és fer mans i mànigues per recuperar-lo, li fas el boca a boca… un massatge cardíac…, però la majoria de les vegades es mor i toca tornar a resuscitar-lo de nou. Quant més costós és el que s’esvaeix en fer aquesta tasca (el temps és or) més estona perds en voler-te-la estalviar. L’experiència em diu que si no ho resolc de manera ràpida millor començar des de zero i no perdre el temps per partida doble (sempre pensant amb les meves limitacions informàtiques).

Vet aquí la història del meu MacMini del centre multimèdia:

Després d’haver carregat el sistema fent una còpia del disc dur del Cube. Em vaig disposar a fer neteja de tots els programes que no faré servir mai en un centre multimèdia, per guanyar espai pels continguts. El disc dur no és excessivament ampli i vaig mirar de deixar el software imprescindible.
Al reiniciar-lo, la televisió va quedar amb la poma a la pantalla i no va passar d’aquí. El mosqueig va ser important perquè ja havia passat tot l’iTunes via tarja Wifi d’un Cube, que actualment no és cap referència en velocitat (40 o 50 Gb) i això és moooolt temps. Vaig mirar de inicialitzar-lo de manera segura (Majúscules), amb poma+v , amb poma+s per veure on donava l’error al terminal, però el televisor no em feia ni cas i sempre seguia sortint la poma grisota sobre fons griset.

Com que la falla coincidia amb la neteja i posterior inicialització, després d’haver buidat la paperera, la quan es va queixar que hi havia algun ítem que s’estava utilitzant i que no es podia esborrar, em va donar una pista de la possible causa. Vaig endollar el MacMini per firewire al Cube en la modalitat de disc dur i vaig activar el veure els invisibles per poder localitzar la carpeta de la paperera del Mini. Efectivament dins de la carpeta de la brossa hi havia un arxiu del sistema que es diu mach_kernel, el qual va anar-hi a parar no sé per quins set sous, ja que és un arxiu invisible del sistema. El vaig tornar a posar al seu lloc, al primer nivell del disc i vaig creuar els dits mentre reinicialitzava el Mac, i voilà, tot va tornar a funcionar. No em pregunteu com és que l’arxiu va anar a parar a les escombraries, però em vaig estalviar de tornar a instal·lar el sistema des de zero i de passar altra volta l’iTunes.

I així ho deixo escrit perquè em consti i ho tinguin present altres aprenents com jo que s’hi puguin trobar. Sabadell, octubre del 2009.

Etiquetes: