• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Drop2DV, una aplicació interessant

VOB

Heu provat mai de passar el format DVD (arxius VOB) a format QuickTime (arxius movie) sense perdre gens de qualitat?

Doncs durant dies va ésser un mal de cap per mi. Un professional de la medicina em va demanar de fer uns curts per passar durant les seves conferències. Aquests curts havien de ser extrets d’una pel·lícula que es va fer durant una operacio ocular i el doctor en qüestió només disposava d’un DVD. Quan li vaig dir si em podia aconseguir la pel·lícula en format original em va mirar amb una cara que vaig obtar per no insistir-hi més i buscar-me la vida per passar de DVD a mov, avi o qualsevol format que pogués manipular. La recerca va ser senzilla i en vaig trobar més d’un. El problema va venir quan lo doctor va veure el curt i no li va agradar la qualitat d’aquest. L’original estava filmat en condicions de llum precàries, cosa normal en aquest tipus d’operacions oculars, on es treballa per la part interior de l’ull i per poder treballa-hi i filmar-ho es necessita un punt de llum que segueixi les incidències de l’operació. Al ser molt fosca la pixelació augmenta quan es guarda amb un format d’arxiu comprimit. Després de molt cercar i fer moltes proves, amb el temps que això implica (editar vídeo és lent), vaig descobrir la aplicació Drop2DV que transforma la pel·lícula a .mov sense perdre qualitat, això sí, el seu pes és també l’original. No té interfície gràfica, tu arrossegues l’arxiu VOB sobre la icona del programa i sobre el terminal i comença l’operació de conversió. Molt recomanable si vols tenir un arxiu de màxima qualitat.

Etiquetes: , ,