• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Tastant el Blackra1n

Captura de pantalla 2009-10-19 a las 14.17.49 tarda

Aques cap de setmana ha estat un cap de setmana dedicat íntegrament a l’iPhone. El divendres vam desbloquejar l’iPhone 3GS del meu proveïdor de telèfons d’Apple, el que me’ls porta de Xangai, l’ iPodTouch del seu fills i com que ja estava animat el dissabte li va tocar al 3G de la meva companya. El meu el resevo per quan surti la nova versió d’iPhoneCat per la 3.1.2.

No és que vulgui fer dentetes a ningú però el Paco, el meu proveïdor d’iPhones, ha aconseguit en dos dies un 3GS de 36 Gb. El truc és ser un bon client de Telefònica. Crec que té contractats els telèfons de l’empresa (tretze o catorze) a telefònica i ara que s’ha decidit a canviar la BlackBerry de treball per un iPhone 3GS, apretant una mica al seu venedor de telefònica, n’hi ha enviat un en dos dies. Li vaig recomenar que aquest el tingués legal i el 2G que té, germà bessó del meu, que per cert ja estan apunt de complir dos anys, el seguís tenint amb el Jailbreak d’última generació, però com que no vol anar amb dos telèfons (i a més a més crec que el vell ja el té col·locat), tant sí com no ha volgut que li fes el Jailbreak. Com que s’ha d’estar al dia i com que és un iPhone de Telefònica vaig decidir provar el Blackra1n que segons diu la xarxa és ràpid i funciona prou bé i fa el Jailbreak a la versió 3.1.2 del SO. Després de baixar l’última versió del SO de l’iPhone i pagar la del iPodTouch,  efectivament, tal com es rumoreja en poc més d’un minut vaig tenir alliberats els dos aparells. Només fer el comentari, per qui ho vulgui provar, de no instalar Cydia i Ici a la vegada ja que Cydia es corromp.
Resumint per qui no estigui al dia: Blackra1n fa el Jailbreak (NO allibera el telèfon) i posar tres enllaços per carregar els programes per accedir al software: un és el Cydia, l’altre l’Ici i un altre, el Rock, que no us en puc parlar perquè no l’he provat.
Animat per l’èxit i la rapidesa en el desbloqueig, dissabte vaig fer el mateix amb l’iPhone 3G de la meva companya (de Xangai i amb el telèfon alliberat -l’aparell-), però no va funcionar. Ho vaig provar vàries vegades i es quedava penjat en el procés de comunicació entre el programa i el telèfon. Vaig restaurar-lo i ho vaig tornar a provar… i res, tot seguia igual, no podia fer que Blackra1n introduís el Jailbreak, tornava a penjar-se durant el procés. Davant la meva frustració i a la desesperada, vaig provar de fer el mateix amb un Mac amb W7 i… va funcionar  a la primera. “I així ho deixo escrit pels que també tinguin el mateix problema que jo”.
Posa’ts ja en el tema monotemàtic, vaig aprofitar per carregar un parell de programes que em van semblar interessants per gestionar l’aparell i agilitzar el seu ús. De fet tots dos fan quelcom semblant. Un es diu Orbit, que és un Exposé per l’iPhone, ensenya les miniatures de totes les pantalles que tens a l’iPhone i l’altre s’anomena Stacks i com el seu nom indica és una carpeta que s’obre com els stacks del MacOsX i que a dins hi poses les aplicacions que vols que t’ensenyi quan l’obres.