• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

El disc dur entre glaçons

cubitera

Aquest matí he descobert que em falla un disc dur extern on hi tinc còpies de seguretat antigues. Ahir ja em va fer el tonto i aquest matí ha seguit fent les mateixes tonteries de manera agreujada. Es talla la comunicació entre el disc i l’ordinador. Després de canviar de caixa de disc extern i d’ordinador, seguia fallant. La conclusió és que l’avaria venia del disc dur. Els simptomes són que quan porta un parell o tres de minuts transferint dades es desmonta de l’escriptori de l’ordinador que l’acull.

He pensat que era per culpa d’un sobre-escalfament del disc. De fet el disc estava més calent del normal. Vaig llegir un cop a internet un cas semblant on el blocaire de torn també va arribar a la mateixa conclusió que jo i va col·locar el disc dur dins del congelador de la nevera per poder accedir a les dades del seu interior i li va funcionar. És una “xapuça” d’aquelles que et queden en un raconet del cervell i aquest matí l’he hagut de desenpolssinar per motius de força major. El problema ha estat que la Laura la setmana passada li va agafar una pujada de tensió important al veure que dins del congelador de la nevera de la botiga hi havien experiments del Pau, que es dedica a congelar tot allò que troba, i tots aquest objectes generen una massa de gel extra al congelador. La Laura no s’ho va pensar dues vegades i ajudada per l’adrenalina, va agafar l’escarpa i el martell decidida a fer desaparèixer el gel del congelador. Davant de les tècniques agressives aplicades al congelador de la nevera, un mal cop va foradar un dels tubs del gas del paratu i com és d’imaginar, va deixar de refredar. És curiós com un mal tanto pot convertir una nevera amb un armariet de cuina. Bé, amb això vull explicar-vos que la nevera de la feina no funciona. Davant d’aquest inconvenient he decidit fer servir tècniques menys agressives i he posat el disc dur al costat d’un ventilador en marxa, i “voîla”, he pogut anar treient la informació sense cap problema. El disc s’ha conservat tevi i anat funcionant bé.
Conclusions: De vegades no cal fer servir grans “xapusses” per solucionar grans problemes, amb  una de petita passes. L’altra és deixar que el gel de la nevera es desglaci per ell sol, pots obrir la porta per accelerar el procés i inclús recomano fer servir el secador del cabell si tens pressa en aconseguir el desglaç, no feu servir, però, mai la tècnica de fer un petit foc a l’interior del electrodomèstic perquè podeu sortir a la tele.

No tags