• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:1

Ja tinc ratolí màgic

magic03

Ha estat una sorpresa. En el dia del meu aniversari me l’ha regalat el meu fill, amb la col·laboració inestimable de la seva mare. No me l’esperava i estic content per la sorpresa.

magic01

El Xin em preguntava, no sé on ni quan, com m’anava el ratolí i li vaig haver de confessar que encara no n’havia provat cap. Ara que ho he fet, ja fa quatre dies que el faig servir, us diré que no està gens malament. Particularment, l’estètica, m’agrada força, si el poses al costat del ratolí anterior, aquest sembli obès i que li faltin hores de gimnàs per gaudir d’una figura esvelta com la del màgic. Amb el màgic sembla com si tinguessis més control sobre els seus moviments sobre la taula. Potser és perquè al ser més baix la mà frega sobre la superfície de la taula i això ajuda a un millor control. Jo el tinc molt accelerat (al màxim) ja que com que treballo amb dues pantalles interessa fer els recorreguts d’una a l’altra en el màxim temps possible i no haver-lo d’aixecar. He llegit crítiques sobre la seva llargària. Aquesta longitud addicional no hi fa nosa i més si és en benefici de que la superfície tàctic arribi fins a l’alçada del logo de la poma que és a l’altra banda del ratolí. El clic del ratolí és contundent, i això m’agrada. Pel que fa al multi-touch va força bé, els dos botos, dret i esquerra no tinc problema en trobar-los (com en el finiquitat), el pas de pàgines amb els dos dits també és menys complicat del que m’imaginava i els desplaçaments del cursor sobre la superfície multi-touch és molt sensual i relaxant. Aquí, almenys jo, tinc un punt a criticar, i és que a l’haver de deixar el ratolí multitud de vegades per fer anar el teclat quan el torno a agafar de tant en tant em fa un desplaçament a la pantalla no desitjat, és un desplaçament sense que hi hagi acció per part meva (o això em sembla). M’hi estic fixant per veure si de manera molt lleugera i inapreciable el toco amb la punta dels dits per poder justificar d’aquesta manera aquest tic que té però per molt que m’hi fixo sembla que el tingui sense la meva intervenció. L’altre punt negatiu és que es perd el mecanisme de clic de la boleta, és una llàstima. El mecanisme dels laterals sempre el desactivo, doncs dec ser molt brutu a l’hora d’agafar el ratolí ja que tot sovint activaba aquests botons sense voler.

Els que en teniu un, heu experimentat aquest tic que us explico? (és just quan l’agafes físicament, que potser es mou unes mil·lésimes sobre la taula, quan li agafa el tic. També podria ser culpa de la meva taula ja que el faig servir directament sobre la superfície i hi ha llocs on el vernís ja està desgastat).

Per cert, vosaltres agafeu el ratolí d’aquesta manera tan pija? Jo quan li “foto mà” el dit índex m’arriba a la punta del davant, gairebé està a punt de tocar la taula per damunt del seu morro.

magic02

No tags