• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Grabber™ XTensions

Grabber

Si sou usuaris de QuarkXPress 8 hi ha unes extensions, les Grabber XTensions, que et poden facilitar la feina del dia a dia. És un paquet on hi ha 4 XTensions: Text Grabber™,  Copy Grabber™, The Grabber Bundle, Math Grabber™.
La característica de la primera, Text Grabber, és que pots canviar diversos aspectes de la tipografia d’una columna d’un tabulat i no ho has de fer línia per línia. (cos, tipografia, color, etc…).
La segona, Tab Grabber, pots gestionar els tabuladors de manera senzilla.
El tercer, el Copy Grabber és una extensió del segon i serveix per canviar l’ordre de les columnes en una taula amb tabuladors i t’estalvia de repicar de nou les columnes a moure. (poca broma).
I el darrer és una XTension que fa operacions matemàtiques senzilles sobre columnat de xifres ja picades, com sumar, restar, tants per cents… ideal per automatitzar increments de preu en una tarifa, per exemple. S’anomena Math Grabber.

I com és que us explico això?, doncs perquè he descobert que a les demos per a QuarXPress 8.1.2 (i amb Snow Leopard), aquestes demos funcionen sense restriccions (amb altres variacions de sistema i versió de Quark no ho he provat però és de suposar que no deuen funcionar, però només cal provar-ho). En principi el fabricant les ha dissenyat perquè les puguis provar però la limitació és que no pots guardar els canvis que has fet en el document. Efectivament si les fas servir i fas un cmd+s el Quark et diu que no es poden guardar els canvis, però si fas un tancar pel menú o per la boleta de la barra de color vermell, Quark et demana si vols guardar els canvis i els guarda. Interessant “lapsus” del fabricant del qual ens en podem beneficiar.
Dir també de passada que per la utilitat puntual d’aquestes XTensions, són abusivament cares, gairebé 1.000 $ les quatre, encara que molt útils fa que t’estalvien molta feina per fer uns canvis estructurals, senzills però no contemplats en el programa Quark.