• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:1

iFreeMem

Aquest és un programa per alliberar memòria ram del teu ordinador i perquè aquest torni a tenir un rendiment decent sense haver-lo de reinicialitzar.

Quan fa moltes hores que tens l’ordinador engegat, o si ets dels que no l’apaguen mai, i has obert multitud de programes, la memòria ram es va esgotant i malgrat tanquis programes per recuperar-la passa allò tan misteriós que no hi ha manera d’alliberar tota la que en teoria hauria d’alliberar-se. Ho dic sense coneixement de causa, però sembla que tots els programes, malgrat tancar-los, deixen escrit part del seu codi a la ram, i si els tornes a obrir, aquests ho fan de manera més ràpida. Us hi heu fixat? Quan obres un programa una mica feixuc de carregar com pot ser el Photoshop o el Quark, la primera vegada que ho fas tarda bastant més que no pas si l’obres una segona vegada a la mateixa sessió. També és útil per aquells que tenen poca ram i maltracten el Photoshop, afegint capes i més capes i màscares i més màscares, fins que el programa ha de tibar de la memòria del disc dur, i llavors ja és una tortura el seguir treballant. Malgrat tancar el Photoshop, passa el que més amunt explico i no hi ha cap altra solució que reinicialitzar l’ordinador.
Amb iFreeMem, t’estalvies aquest impàs ja que el programa descarrega de la ram els codis “okupes” que hi han anat deixant els diferents programes que s’han obert. La notícia dolenta de l’entrada és que aquest software és de pagament. Us el podeu baixar i tenir-lo 15 dies de prova. Que us aprofiti.

Etiquetes: