• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Un llibre de Chema Madoz


(Autor de la foto: MiniCooper . Publicada al fòrum d’Espai Fotogràfic)

Aquest és el llibre que vaig rebre al lliurament de Premis de la Triatló Fotogràfica d’Espai Fotogràfic, obsequi patrocinat per La Fàbrica i dedicat pel propi autor. Tota una satisfacció, pel premi i pel llibre. És un llibre recomanable per les seves fotografies conceptuals que van més enllà del merament fotogràfic, una allau d’imaginació i associació d’imatges on cada fotografia porta implícit un somriure, més de 200 somriures.

Pel que fa a les fotografies que vaig presentar, aquí us les deixo. La triatló constava de la presentació d’una fotografia per cada un del tres temes proposats: retrat, bodegó i paisatge i la classificació sortia de la suma de les puntuacions dels tres temes. Com que a la Marta ja la coneixeu, com a foto del mes de febrer hi posarem el bodegó i d’aquesta manera compleixo la meva promesa.

La Marta ja la coneixeu de la foto d’algun mes de l’any passat, tot una garantia fotogràfica en retrats. Una model maca, amb una mirada amb caràcter, una bona i diferent il·luminació on els ulls són el 50% de la foto i un bon focus malgrat la velocitat lenta en que va ser presa la fotografia.

Minimalisme, és el concepte d’aquest bodegó que juga amb només dos colors, el blau i el grana que fa el contrapunt; la gerra de vidre també alleugereix la imatge i li dóna contrast a la fotografia, tot plegat un punt d’atenció relativament petit dins del marc de la paret blava. L’únic que complica la imatge és l’atrevida ombra del fons que ajuda a fixar els ulls a les roses seques.

El tema era paisatge, però com que els hi tinc una certa al·lèrgia vaig decidir fer un paisatge fictici mitjançant un fotomuntatge. La lluna, 5 plataners, gespa i un escarbat són els ingredients per fer aquesta composició. Primer la tenia pensada fer més simple (els plataners i la Lluna), però em va semblar que hi faltava un punt d’interès i li vaig afegir l’escarbat amb les llums per complicar una mica més el fotomuntatge. També pretenia veure quina era la classificació que li donava un jurat de la Federació Catalana de Fotografia per copsar el “valor” d’un fotomuntatge dins de la concursística, però al final no es van publicar els resultats individuals per temes. Mala sort.

També us deixo el llibre i la pàgina on hi ha les fotografies premiades.