• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Barra al segon monitor

He estat provant “SecondBar”, un programet que afegeix una barra de menú al segon monitor i trobo que per la gent que treballa amb dos monitors és una aplicació pràctica, doncs el ratolí s’estalvia de fer uns quants hectòmetres diaris al desplaçar-se de punta a punta de la pantalla a través dels dos monitors, per anat a trobar, per exemple, la persianeta del menú Arxiu de la barra de menús del Finder. El problema que hi trobo jo és que estic tan acostumat a fer tot aquest camí que quan penso que puc fer servir la nova barra, el ratolí ja s’ha desplaçat instintivament cap a l’esquerra. Costa acostumar-s’hi.

Si l’hi voleu trobar més utilitats, us diré que si teniu, per exemple, un portàtil amb la pantalla espatllada, o una situació similar, i l’utilitzeu amb un monitor afegit, us anirà bé per quan perdeu la configuració de Pantalles duplicades doncs us estalviareu més d’un mal de cap per poder visualitzar l’escriptori amb la seva barra de menús perquè el monitor afegit per defecte sempre és el secundari i per tant només hi  surt la pantalla pelada. També us recomano que l’afegiu a iniciar sessió, d’aquesta manera a part de solucionar el que us acabo d’explicar us estalviareu d’executar-lo quan engegueu l’ordinador. A la part dreta de la nova barra hi ha un petit menú per fer saltar les finestres d’una pantalla a l’altre.