• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Va de Tipografies

Un dels problemes que tenim els dissenyadors a l’hora de refer un logo o imitar algun imprès que no hem fet nosaltres i el client no té l’arxiu original ni sap on trobar-lo (…o quan aquest “original” es limita a ser el logo tret de la pàgina web o un original imprès) , és que si s’ha fet servir una font que marxa de les habituals, és un enrenou descobrir el nom de la tipografia utilitzada per poder-la cercar a la nostra tipoteca, si s’ha de demanar a algun col·lega o si s’ha de comprar.

Aquesta setmana he hagut de refer uns quinze logotips dels quals no era jo l’autor i m’he trobat que més de la meitat d’aquests logos tenien tipografies “rares”, cosa que ha complicat la meva tasca fins que, per casualitat, he topat amb una pàgina web força interessant per esbrinar el nom dels diferents tipus de lletra. És a la següent adreça: http://new.myfonts.com/WhatTheFont/

Hi ha vàries modalitats per cercar-les. Et fa preguntes de com és la tipografia per anar-les descartant de la seva base de dades fins que en garbella vuit o deu i te les mostra; o la modalitat que més m’ha agradat, la que pots pujar a la web una imatge escanejada de la tipografia misteriosa, aquesta imatge és processada, et demana que identifiquis les lletres que no reconeix el programa encarregat de fer la recerca i un cop verificades et surt una llista e les diferents tipografies que tenen semblança a la buscada amb els seus corresponents noms. La fiabilitat és elevada i si no et troba la lletra calcada sempre et dona opcions de tipografies molt semblants les quals pots retocar, en el cas d’un logotip, fins aconseguir una grafia gairebé idèntica a la original.

Us enganxo tres pantalles perquè veieu com funciona:

Primer de tot es puja la imatge escanejada de la lletra a cercar…

Tot seguit el programa et pregunta els dubtes que té amb la imatge que li has donat de mostra…


I finalment et dona les opcions que ha trobat com a possibles…

Mooolt interessant, m’estalviarà un munt d’hores cercant tipografies desconegudes que s’han de trobar remenant llibres i si cal remenant per internet.