• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Fotografia del mes de maig

La fotografia del mes de maig no podia ser una altra que aquesta, dedicada a la plantada d’un pi al bell mig de la plaça, com és tradicional al meu poble, el dia primer de maig.
La foto mostra un moment del ritual de la Plantada del Pi de l’1 de maig. Aquest ritual comença de bon matí quan la gent del poble se’n va a esmorzar al bosc per triar i tallar un pi el qual transportaran fins a la plaça de la vila. Allí li treuen l’escorça i només li deixen les branques que el coronen i tot seguit el llarg tronc tot pelat.  Finalment es planta, aixecant-lo vertical amb la força dels mateixos vilatans i visitants, que tibant de quatre cordes l’enlairen i el planten al bell mig de la plaça. Antigament hi lligaven embotits al cap de munt i un cop plantat el jovent havia d’enfilar-s’hi si volia aconseguir el preuat fuet o la saborosa  llonganissa.

A la foto, el Josep de cal Ramon, protagonista de la filera d’homes desenfocats que ajuda a transportar el pi fins a la plaça de la vila.

No tags